padelspeler

Padel op Ter Beke

Het stadsbestuur breidt de nieuwe concessie voor de cafetaria van het sportcentrum Ter Beke in Sinaai uit met drie padelterreinen. Dit initiatief komt tegemoet aan de snel groeiende vraag naar mogelijkheden om deze racket- en balsport in onze stad te beoefenen.
Social media sharing

Nieuwe concessie

Op 31 juli 2021 loopt de concessie af voor de uitbating van de cafetaria van het stedelijk sportcentrum Ter Beke in Sinaai. De nieuwe procedure voorziet, naast de uitbating van de cafetaria, ook het aanleggen en uitbaten van drie padelterreinen op de site.

De inplanting van de drie terreinen is voorzien in een zone van 975 m² vlakbij de sporthal. Het gaat om drie reglementaire en competitiewaardige terreinen van 200 m².

De concessiehouder moet onder meer instaan voor grondwerken, waterhuishouding, omheining, overkapping en verlichting. Ook het onderhoud en beheer van de terreinen zit in de opdracht.

Belangrijk is verder dat de inschrijvers bij hun voorstel een visie moeten formuleren over de ontwikkeling van de padelsport, met aandacht voor competitie, jeugdopleiding, laagdrempelige cursussen en sportkampen.

Voor de zomervakantie 2021 is de procedure afgerond en wordt de nieuwe concessie toegewezen. De padelterreinen moeten aangelegd zijn, uiterlijk één jaar na de datum van aanvang van de concessieovereenkomst. De concessie heeft een looptijd van negen jaar en is eenmaal verlengbaar voor een periode van negen jaar.

 

Padel

Padel is een nog vrij nieuwe sport, die snel aan populariteit wint. Het stadsbestuur kreeg verschillende vragen om infrastructuur voor de padelsport te voorzien. Enkele tennisclubs namen al een initiatief om aan de vraag van leden tegemoet te komen.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen