Het vrije Waasland

Panelgesprek ’75 jaar Het vrije Waasland’

Op 24 september 1944 verscheen het eerste nummer van ‘Het vrije Waasland’. De Bibliotheca Wasiana en de Bib Sint-Niklaas grepen deze ‘verjaardag’ aan om dit invloedrijke nieuwsweekblad te digitaliseren en om een panelgesprek te organiseren over de rol en betekenis van de geschreven pers voor de regio Waasland.
Social media sharing

Hoe is de lokale geschreven pers de voorbije 75 jaar geëvolueerd? Wat was/is de impact/macht van de journalistiek op lokaal niveau? Op deze en andere vragen wordt een antwoord gegeven tijdens een panelgesprek, onder leiding van Koen De Wanckel (voormalig journalist en huidig projectmanager communicatie bij Interwaas), de ‘anciens’: Wouter Vloebergh, Luc De Ryck en Marcel Van Brussel, en de jongste Wase persmedewerker, Mattias Goossens.

Voorafgaand aan het panelgesprek kan je kennismaken met de gedigitaliseerde versie van ‘Het vrije Waasland’. Elke aanwezige krijgt een exemplaar van een, door Wase scholieren gemaakte,  actuele en creatieve bewerking van het eerste nummer van ‘Het vrije Waasland’.

 

Praktisch

Dinsdag 24 september 2019 – 20 uur – De Bib, Hendrik Heymanplein 3 te Sint-Niklaas.

Inlichtingen: Bibliotheca Wasiana – 03 778 34 40.

Inschrijvingen: bib.sint-niklaas.be – gratis.

Organisatie: Bibliotheca Wasiana – Bib Sint-Niklaas, i.s.m. Interwaas.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen