Hendrik Heymanplein

Participatiemoment over toekomst Hendrik Heymanplein

Het stadsbestuur organiseert op zaterdagvoormiddag 14 september in de Bib een participatiemoment over het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de herinrichting van het Hendrik Heymanplein.
Social media sharing

In 2017 keurde de gemeenteraad de studie voor de herinrichting van het Hendrik Heymanplein goed. Daarbij werden keuzes gemaakt voor de aanleg van een ontmoetingsplein, plaats voor een nieuwe bibliotheek en stadssupermarkt.

Om deze ideeën te kunnen uitvoeren, wordt een zogenaamd ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) opgemaakt. In een RUP wordt voor elk perceel grond in een bepaald gebied vastgelegd wat er wel of niet mag gebouwd of aangelegd worden (woningen, winkels, groenvoorzieningen…). In zo’n plan staan ook stedenbouwkundige voorschriften. Dat zijn regels die bijvoorbeeld vastleggen hoe hoog men maximaal mag bouwen en welke bouwmaterialen toegelaten zijn. Hiervoor werd een startnota opgemaakt, die tijdens het participatiemoment toegelicht wordt.

Het participatiemoment vindt plaats op zaterdag 14 september 2019 doorlopend van 9.30 tot 12.30 uur in de bibliotheek op het Hendrik Heymanplein. Om 10.00, 10.45 en 11.30 uur staat telkens een algemene toelichting op het programma. Daarbij komen onder meer de opmaak van het RUP en het verdere verloop van het proces aan bod.

De startnota is ook raadpleegbaar in het stadhuis aan de balie wonen, bouwen en ondernemen en op de stadswebsite www.sint-niklaas.be/hendrik-heymanplein, tot 4 november 2019.

Reacties zijn welkom op het participatiemoment of via mail aan info@sint-niklaas.be of via brief gericht aan het college van burgemeester en schepenen, Grote Markt 1, 9100 Sint-Niklaas of afgeven in het stadhuis tegen ontvangstbewijs, uiterlijk 4 november 2019.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen