OWW ftg route

Personeel stadsbestuur fietst Fair

Lokaal, bio en fair trade = de perfecte duurzame match! En dat zet stad Sint-Niklaas graag in de kijker tijdens de Week van de Fair Trade (7 – 17 oktober).
Social media sharing

Onze gemeente draagt sinds 2008 met de titel van FairTradeGemeente bij aan eerlijke en duurzame handel. Als je de volgende keer boodschappen gaat doen in Sint-Niklaas, denk je dan aan lokaal, bio en fair trade? Want deze dragen allemaal bij aan een duurzamer voedselsysteem!

Dagelijks duurzame voeding op je bord, gezond voor de mens en geteeld met respect voor mens en milieu? Steeds meer mensen willen dat. Maar als we in de winkel staan, weten we vaak niet waar te beginnen. Daarom zetten we tijdens de Week van de Fair Trade het perfecte trio in de kijker: lokaal, bio en fair trade. Deze mix zet je op weg naar meer duurzame voeding!

Een duurzame match op de fiets in stad Sint-Niklaas!

Sint-Niklaas FairTradeGemeente stippelde samen met vrijwilligers van de Ofxam Wereldwinkel een route en fietskaart uit van 32km: je fietst langs 20 deelnemende punten die fairtrade- of lokale producten verkopen. Getest en goedgekeurd door deze personeelsleden van de stad tijdens de Week van de Fair Trade!

Wil je graag weten waar je lokaal en fair trade kan vinden in Sint-Niklaas? Je kan de fietskaart verkrijgen bij de toeristische dienst en via www.sint-niklaas.be/fairtrade.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen