picknick

Picknick Plein Public: samen apart, smakelijk!

Ook dit jaar nog geen Picknick Plein Public (PPP) zoals we hem kennen: gezellig, veel volk en zonnig in het stadspark. De organisatoren van PPP zorgen wel voor een fijn alternatief met de focus op duurzame en lokale voeding. Zo hopen ze volgend jaar terug veel volk in het park te mogen verwelkomen.
Social media sharing

In verschillende steden

Het is alweer uitkijken naar Picknick Plein Public. Dit jaar iets minder publiek, maar minstens even gezellig. Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 mei 2021 komt Picknick Plein Public naar middelbare scholen in Mechelen, Menen, Sint-Niklaas en Antwerpen.

Een hele week lang worden de leerlingen uit Sint-Niklaas uitgedaagd om aan de slag te gaan met duurzame voeding. Iedere dag krijgen zij een korte, maar krachtige opdracht die hen doet stilstaan bij het huidige voedselsysteem en duurzame alternatieven. Elke leerkracht beslist zelf hoe ze die opdrachten op school aanpakt: laat je elke ingeschreven klas álle uitdagingen doen of verdeel je die over de diverse klassen? Iedere opdracht duurt ongeveer 15 minuten. Duurzame picknicken op school? De PPP helpt je op weg met tal van recepten en tips!

Ook voor bedrijven in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas hebben we zowel voor scholen als voor werknemers een aanbod. We mochten andere jaren klassen en groepjes collega's verwelkomen in het park en willen zo veel mogelijk mensen laten proeven van een duurzaam, lokaal alternatief voor het klassiek belegd broodje. 

    -Inschrijven als leerkracht

Door zich in te schrijven engageert een klas zich om in de week van 17 tot 21 mei mee te doen aan de dagelijkse uitdagingen. Ook inbegrepen is de vertoning van de documentaire Thank You For the Rain, die de reis van een kleine boer tot klimaatactivist op wereldschaal toont. De opdrachten worden bezorgd op het opgegeven e-mailadres.

Met de hele school meedoen? Inschrijven kan per klas, zo verloopt alles correct en veilig.

Het aanbod voor scholen is gratis en kan via deze link.

   -Inschrijven als bedrijf

Kleine en grote bedrijven die oog hebben voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en die hun medewerkers willen verrassen? Of medewerker van een bedrijf of organisatie uit Sint-Niklaas en zin in een andere lunchbreak? Dat kan met deze (h)eerlijke picknick.

Thuiswerken is de norm, een ontspannende lunch kan dus zeker voor afwisseling zorgen. Op donderdag 20 mei over de middag eten we samen, apart. Eén van partners, De Variant, maakt de pakketten en levert ze in de voormiddag op een vast punt bij bedrijven in Sint-Niklaas. Verder veilige verdeling gebeurt door de bedrijven zelf. Inbegrepen is de vertoning van de documentaire Dry Paradise tijdens de week van 17 tot 21 mei.

Een picknickpakket kost 8,80 EUR en bevat twee broodjes met duurzaam beleg, een stuk fruit en iets lekkers. 

Je kan bestellen tot 10 mei via deze link.

PPP is een samenwerking tussen Oxfam Wereldwinkel Sint-Niklaas, Broederlijk Delen, Solidagro, De Variant en stad Sint-Niklaas.

Meer info via internationalesamenwerking@sint-niklaas.be.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen