Politie verhoogt toezicht in omgeving Witte Molen

Politie pakt overlast aan in omgeving Witte Molen

Sinds enige tijd krijgt Lokale Politie Sint-Niklaas meldingen van overlast in de buurt rond de Witte Molen. Buurtbewoners meldden dat er vanaf valavond bommetjes en vuurwerk wordt afgeschoten. Tijdens de eindejaarsperiode dreef de politie het aantal controles op. In totaal werden er sinds oudejaarsnacht zeventig personen gecontroleerd en gefouilleerd.
Social media sharing

Bestuurlijke aanhoudingen

Vier personen werden bestuurlijk aangehouden. Er werd brand gesticht in een winkelkar en verschillende vuilnisbakken werden tot ontploffing gebracht.
Bij 1 persoon werd vuurwerk aangetroffen en bij twee andere personen een gebruikershoeveelheid drugs.

Overtredingen coronamaatregelen

De politie stelde ook al 13 processen-verbaal op voor de overtreding van het samenscholingsverbod. Twee personen droegen geen mondmasker, nog eens 2 personen overtraden de regels van de social distancing en 3 personen hielden zich niet aan het verplaatsingsverbod na middernacht. Eén straatracer moest zijn rijbewijs onmiddellijk afgeven omwille van zijn onverantwoord rijgedrag. 

 

Verhoogd politietoezicht

Ook op nieuwjaarsdag en in het weekend was er verhoogd politietoezicht in de buurt rond de Witte Molen. De wijkpolitie heeft met buurtbewoners gepraat en verschillende mobiele, voet- en fietspatrouilles houden systematische identiteitscontroles. Vrijdag-, zaterdag- en zondagnacht hield de politie acties in de omgeving.  
De politie zal ook de komende periode verhoogd toezicht houden in de buurt om de overlast voor de buurtbewoners zoveel mogelijk te beperken. Intussen voert de politie verder onderzoek naar de daders die de vernielingen aan het stadsmeubilair aanbrachten. 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen