Trofee voor Sportprestatie voor Justine Vanhaevermaet

Red Flame Justine Vanhaevermaet neemt Trofee voor Sportprestatie in ontvangst

Van de VOS Reinaert en de Sinaai Girls tot de FA Women's Super League in Engeland en één van de sterkhouders bij de nationale ploeg: Justine Vanhaevermaet is een Sint-Niklase topvoetbalster om trots op te zijn. Met de Red Flames bereikte ze de kwartfinales op het EK voetbal in Engeland vorige zomer. Daarvoor heeft ze van de stad Sint-Niklaas nu de Trofee voor Sportprestatie 2022 gekregen. Justine Vanhaevermaet nam de trofee donderdag in ontvangst in het stadhuis.
Social media sharing

Bij de officiële uitreiking van de Sint-Niklase sportprijzen op zondag 18 december was de voetbalcompetitie in Engeland nog aan de gang, dus was het wachten op de eindejaarsperiode om Justine Vanhaevermaet in haar thuisstad Sint-Niklaas te ontvangen. Donderdag konden burgemeester Lieven Dehandschutter, schepen voor Sport Peter Buysrogge en voorzitter Peter Van Lijsebetten van de sportraad haar de Trofee voor Sportprestatie uitreiken. Een bijzonder moment in het stadhuis voor de Red Flame, die heel blij is met de erkenning in haar eigen stad. 

Voetbalster Justine Vanhaevermaet komt uit voor Reading FC Women, een voetbalclub in de FA Women's Super League in Engeland. Ze was op het EK voetbal vorige zomer één van de sterkhouders bij de Red Flames, die erin slaagden om door te stoten tot de kwartfinales. Ze overleefden de groepsfase in een aartsmoeilijke groep met Frankrijk, Italië en Ijsland. 
Het voetbal heeft Justine al op heel wat plaatsen gebracht, van Lierse en Anderlecht tot clubs in Duitsland, Noorwegen en Engeland. Maar alles begon voor haar bij VOS Reinaert en Sinaai Girls in haar thuisstad. 

De andere Sint-Niklase sportprijzen gingen naar Johan Heirbaut en Shanyl De Schoesitter. Johan Heirbaut, trainer-bestuurder van Turnkring Kracht en Geduld en voorzitter van Gymteam Sint-Niklaas, kreeg de Prijs voor Sportverdienste. Shanyl De Schoesitter, de 16-jarige Belgische kampioene cyclocross bij de nieuwelingen, mountainbike en mountainbike shorttrack, kreeg de Trofee voor Beloftevolle Jongere. 

Foto: Trofee voor Sportprestatie voor Justine Vanhaevermaet

Trofee voor Sportprestatie voor Justine Vanhaevermaet
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen