Rioproject Puitvoetstraat

Rioproject Puitvoetstraat leidt programma Sint-Niklaas Zuid in

Op maandag 16 maart 2020 gaan in de Puitvoetstraat rioleringswerken van start. Er komt een gescheiden rioleringsstelsel, met een aparte afvoer voor hemelwater en voor afvalwater De bovengrond wordt volledig vernieuwd, onder meer met de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad. Het gaat om het eerste project van het programma Sint-Niklaas Zuid.
Social media sharing

Waarom?

-    Verbeteren van de waterzuivering op het grondgebied, door de gescheiden afvoer.

-    Verbeteren van de verkeersveiligheid voor de zachte weggebruikers door de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad met veiligheidszone en voetpaden.

-    Verfraaiing van het straatbeeld door groenaanplantingen en straatmeubilair.

 

Wanneer?

De uitvoeringstermijn van het project bedraagt 150 werkdagen. De aannemer gaat van start op maandag 16 maart 2020. Het einde van de werken is voorzien in december 2020, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden.

 

Timing en fasering

De timing in onderstaande fasering is richtinggevend en is onder meer afhankelijk van de weersomstandigheden en van de technische afwikkeling van de werken. Zie plan in bijlage onderaan deze webpagina.

 

Fase 1A: van maandag 16 maart tot vrijdag 8 mei 2020

Vanaf perceel verhuurbedrijf Dockx tot oprit terrein VK White Boys.

 

Fase 1B: van maandag 16 maart tot augustus 2020

Vanaf oprit terrein VK White Boys tot 20 meter voorbij de Puitvoetwegel.

 

Fase 2A: van juni tot december 2020

Vanaf 20 meter voorbij de Puitvoetwegel tot woning met huisnummer 189.

 

Fase 2B: november-december 2020

Aansluiting Puitvoetstraat/Industriepark-West/Hoge Heerweg/Industriepark-Noord, onder N16/opritten E17.

 

Verkeerssituatie

De Puitvoetstraat is tijdens de werken niet toegankelijk voor doorgaand autoverkeer. Voetgangers en fietsers krijgen wel vrije doorgang. In fase 1A, deel tussen parking Euroshop en lichtengeregelde aansluiting met de N16,  geldt een specifieke verkeerscirculatie via de parking van Euroshop. Zie plan.

 

Toegankelijkheid

De aannemer stelt alles in het werk om de straat maximaal toegankelijk te houden voor de bewoners. In principe blijft elke woning bereikbaar met de wagen, zij het soms op een tijdelijke ondergrond van steenslag, met uitzondering van de paar dagen dat de sleuf van de nieuwe riolering effectief voor de toegang naar de woning ligt. Ook tijdens bepaalde wegenwerken (ter plaatse gieten van betonnen boordstenen, asfalteringswerken) zijn de woningen voor enkele dagen niet bereikbaar met de wagen.

 

Kostprijs

De werken werden toegewezen aan de firma BESIX uit Schelle voor het totaalbedrag van 3.075.376 EUR, inclusief de werken op privaat domein.

 

Meer info

Alle detailinfo over dit project, o.a. de plannen van de ondergrond en de bovengrond, vind je op www.sint-niklaas.be/puitvoetstraat.

 

Voor info over het programma Sint-Niklaas Zuid: www.sint-niklaas.be/sintniklaaszuid

 

 

Fasering rioproject Puitvoetstraat

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen