Ruilhuis BizaBijs

Ruilhuis BizaBijs gaat van start op dinsdag 26 maart

Op dinsdag 26 maart opent ‘Ruilhuis BizaBijs’ de deuren in het Huis van het Kind Sint-Niklaas. Ouders van jonge kinderen (0 tot 3 jaar) kunnen er zwangerschapskledij, baby- en peuterspullen tot kledingmaat 110 ruilen.
Social media sharing

Ruilhuis BizaBijs richt zich zowel tot gezinnen die voor het eerst een baby verwelkomen als tot gezinnen met jonge kinderen die hun spulletjes ontgroeid zijn en op zoek zijn naar een ander maatje.

Huis van het Kind Sint-Niklaas en Opleiding- en Oriënteringscentrum (OOC) zetten met Ruilhuis BizaBijs in op het hergebruik van deze goederen in samenwerking met verschillende lokale welzijnspartners. Het open houden, het sorteren, reinigen en herstellen van de binnengebrachte spullen wordt verzorgd door medewerkers vanuit het project ‘Werktaal’ en vrijwilligers.

Met de naam Ruilhuis leggen we de link naar het ‘Huis van het Kind’ en de spel- en ontmoetingsplek ‘Speelhuis Huppel’, dat zich ook richt op gezinnen met jonge kinderen van 0 tot 4 jaar. BizaBijs is afkomstig van het Sint-Niklaas dialect ‘biezabeizen’ en ‘bijs’. BizaBijs verwijst naar het schommelen of het heen en weer gaan van de spullen. Met Biz leggen we de link naar een echt  winkelconcept, iedereen kiest zijn eigen spullen en betaalt met stempels.

Het ruilen doen we aan de hand van stempels. Elk stuk in Ruilhuis BizaBijs heeft een bepaalde stempelwaarde. Stempels verdien je door eigen spullen binnen te brengen en hen zo een tweede leven te geven. Extra stempels kan je verkrijgen door deel te nemen aan bepaalde activiteiten (oudergroepen, kinderopvang, gehoortest, spelotheek, …) van de welzijnspartners. Wij blijven steeds op zoek naar nieuwe partners die met ons in zee willen gaan. Op deze manier stimuleren we jonge gezinnen om al hun rechten uit te putten.

Ook wie nog bruikbaar materiaal heeft maar hier geen stempels voor in de plaats wil, kan steeds contact opnemen voor een afspraak.

Naast het ruilen is Ruilhuis BizaBijs ook een plaats waar ouders bij een tas koffie of thee elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

Ruilhuis BizaBijs is elke dinsdag open van 9.30 tot 12 uur in het Huis van het Kind.

Meer informatie:
Ruilhuis BizaBijs
Kazernestraat 35
9100 Sint-Niklaas
tel. 03 778 37 00
ruilhuis.bizabijs@sint-niklaas.be
www.huisvanhetkind-sint-niklaas.be

 

 
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen