combi

Selectiecommissie adviseert de gemeenteraad om Jo De Geest voor te dragen als nieuwe korpschef lokale politie Sint-Niklaas

Jo De Geest is door de selectiecommissie als de meest geschikte kandidaat bevonden voor het mandaat van korpschef van de lokale politie van Sint-Niklaas.
Social media sharing

Hoofdcommissaris Jo De Geest (°1972) woont in Berchem. Hij begon zijn loopbaan in 1994 en is sinds tien jaar Directeur Operaties bij politiezone Antwerpen, waar hij leiding geeft aan meer dan 1.100 medewerkers.

De functie kwam op 1 september 2022 vacant door het vertrek van hoofdcommissaris-korpschef Gwen Merckx naar Rabat (Marokko) waar ze verbindingsofficier is voor de Belgische politie. 

De beslissing van de selectiecommissie zal samen met het advies van de gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen en de procureur-generaal bij het Hof Van Beroep worden overmaakt aan de gemeenteraad. De gemeenteraad zal vervolgens beslissen om hoofdcommissaris Jo De Geest op gemotiveerd advies voor te dragen om door de Koning te worden aangewezen in de hoedanigheid van korpschef van de lokale politiezone Sint-Niklaas.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen