Trofee voor Beloftevolle Jongere voor Shanyl De Schoesitter

Shanyl neemt sporttrofee in ontvangst en pakt meteen brons op het BK veldrijden

Met de Trofee voor Beloftevolle Jongere van de stad Sint-Niklaas onder de arm heeft Shanyl De Schoesitter (16) vorig weekend brons behaald op het Belgisch kampioenschap veldrijden.
Social media sharing

Nadat Red Flame Justine Vanhaevermaet eind december haar Trofee voor Sportprestatie ontving, was het vorig weekend aan Shanyl De Schoesitter (16). Het jonge Sint-Niklase wielertalent kreeg thuis bezoek van schepen voor Sport Peter Buysrogge en voorzitter Peter Van Lijsebetten van de sportraad, die haar de Trofee voor Beloftevolle Jongere uitreikten. En of ze een beloftevolle jongere is: vorig jaar werd Shanyl nationaal kampioen mountainbike, strandrace, shorttrack én veldrijden bij de meisjes nieuwelingen. 

Ze nam de stedelijke sportprijs in ontvangst aan de vooravond van het Belgisch kampioenschap veldrijden in buurgemeente Lokeren, waar ze zaterdag aan de start stond bij de meisjes jeugd. Ze was de jongste deelneemster in haar categorie, maar pakte meteen brons.
Intussen is Shanyl De Schoesitter vertrokken naar Benidorm, waar ze komend weekend als allerjongste deelneemster ooit zal starten in een manche van de wereldbeker veldrijden. 

De officiële uitreiking van de Sint-Niklase sportprijzen vond plaats in het stadhuis in december. Naast Justine Vanhaevermaet en Shanyl De Schoesitter werd toen ook Johan Heirbaut gelauwerd. De trainer-bestuurder van Turnkring Kracht en Geduld en voorzitter van het Gymteam Sint-Niklaas kreeg de Prijs voor Sportverdienste van de stad. 

Foto uitreiking Trofee voor Beloftevolle Jongere

Trofee voor Beloftevolle Jongere voor Shanyl De Schoesitter
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen