Sint in de piste

Sint in de Piste brengt unieke doelgroepcommunicatie met beeldclip in gebarentaal (VGT)

Sint in de Piste is één van de grootste circusfestivals in Europa. Een unieke belevenis : fantastische circusacts, met zingende en dansende zwartepieten … en natuurlijk ook Sinterklaas. Een programma dat zich niet enkel naar kinderen richt, maar waar volwassenen ook heel veel plezier aan beleven.
Social media sharing

In 2018 zagen tijdens 12 shows maar liefst 30.000 toeschouwers dit Allerleukste Sinterklaasfeest. In 2019 viert Sint in de Piste zijn 25ste verjaardag tijdens de twee laatste weekends van november (23/24/30 november en 1 december). Vorig jaar werd met ondersteuning door de stad Sint-Niklaas voor het eerst een Vlaamse Gebarentaal (VGT)-tolk ingeschakeld om tijdens 1 show het feest ook toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden.

Het werd een groot succes! Dus dit jaar wordt het initiatief herhaald. Tijdens de show van zaterdag 30 november om 10.30 uur zal opnieuw een VGT-tolk aanwezig zijn.

Vanuit kwaliteitsdenken, maar vooral ook vanuit hun focus op diversiteit en integratie, werkten beide partners (SIDP/stad Sint-Niklaas) een unieke en doelgroepgerichte communicatietool uit: een infoclip die enkel beeld en een getolkte boodschap (VGT) bevat.

Best confronterend én opvallend binnen het aanbod van drukke, met audio overladen boodschappen.
Maar vooral respectvol en bewust gericht naar de specifieke doelgroep van doven en slechthorenden.
Door de lancering van deze infoclip (die ook op de regionale zender TVO te zien was) maken we onze sociale doelstellingen tastbaarder dan ooit. 

Praktische info voor deze VGT-getolkte show:

Een kaartje kost slechts 10 EUR.
Groepen en individuele bezoekers die gebruik willen maken van deze VGT-tolk dienen zich vooraf aan te melden via marc@marcboon.be.

Wil je meer weten over het evenement:  volg op facebook en via www.sintindepiste.be.

 Meer persinfo of -toelichting nodig ?

Sint in de Piste – Marc Boon – 0476 48 54 69.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen