kolibrie

Sint-Niklaas 2020 - Een jaar als geen ander

In 2020 stond het leven niet stil. Ook in onze stad niet. Binnen de coronamaatregelen liepen allerlei projecten door en werden nieuwe initiatieven opgestart. Het stadsbestuur bracht een sfeervol jaaroverzicht uit van een jaar als geen ander, met ruim honderd beelden. De publieksbrochure is gratis verkrijgbaar.
Social media sharing

De brochure ‘Sint-Niklaas 2020’ is geen klassiek jaarverslag met een opsomming van alle stadsactiviteiten. Het is een brede impressie van het stadsleven in een bijzonder jaar, gevat in beelden met korte toelichting.

In de inleiding staat het jaaroverzicht stil bij de impact van de coronacrisis in Sint-Niklaas, maar verder toont het document vooral de veelzijdigheid, dynamiek, gedrevenheid en warmte van onze stad en haar inwoners. Ook in dit atypische jaar was onze stad toch verrassend veel in beweging. Daar mogen we met zijn allen samen fier op zijn!

Het jaaroverzicht is opgebouwd rond de vier kernwaarden, die Sint-Niklaas hoog in het vaandel draagt. Dit is een kleine greep uit de thema’s.

‘Iedereen mee’, met de lancering van het jeugdlabel Jong.Wild.Goud, digicheques, speelkasten, de lichtpuntjes in de donkere wintermaanden, #samen veerkrachtig, de hulpverlening van het welzijnshuis en dementievriendelijke stad.

‘Oh, kom maar eens…’, met Zoalig Sinnekloas, De Nacht, fietsen en wandelen, een veilige donderdagse markt, Street Art, speelbos stadspark, Ageless love, Coup de Ville en Stad van de Sint digitaal.

‘Samen maken we de stad van morgen’ met zone 30, Grote Markt, straat van de toekomst, winkelwandellus, fietsstraten, Paterskerk, project Puyenbeke, nieuwe stadhuisvleugel, hypecourt, Puitvoetstraat, Elisabethplein en Brugsken.

‘Schakelen voor groei’ met duurzame bedrijfsvoertuigen, ruimtelijke-economische studie, lokaal winkelen, uitgebreide terrassen en Avond van de Economie.

 

‘Sint-Niklaas 2020’ is gratis te verkrijgen in de voornaamste stadsgebouwen. Een exemplaar aanvragen kan via communicatie@sint-niklaas.be of tel. 03 778 30 00.

De brochure staat ook online, samen met een uitgebreide, meer technische toelichting bij de werkzaamheden van het voorbije jaar op www.sint-niklaas.be/2020.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen