Euromarkt

Sint-Niklaas beleeft topweekend: tussen 70.000 en 80.000 bezoekers op Euromarkt

Warm, gezellig, kleurrijk en sfeervol: Sint-Niklaas beleeft een heus topweekend. De vijfde editie van de Euromarkt zal straks naar schatting zo'n 70.000 à 80.000 bezoekers naar de Grote Markt hebben gelokt.
Social media sharing

Zondag om 18 uur sluit de Euromarkt in schoonheid af. Het driedaagse evenement beleefde een topeditie. Vrijdag en zaterdag was het al gezellig druk. De verwachtingen voor deze zondagmiddag liggen helemaal in dezelfde lijn. Naar schatting zullen er straks in totaal zo'n 70.000 à 80.000 bezoekers naar de Euromarkt zijn afgezakt.  

Een beetje op reis in eigen stad, dat was de Euromarkt het voorbije weekend voor die vele tienduizenden bezoekers. Er was het prachtige aanbod van marktkramers en ambachtelijke producenten uit 26 Europese landen, maar ook een heel gevarieerd en kleurrijk programma met livemuziek, dans en animatie. De Euromarkt bracht veel volk naar de Grote Markt, maar het bleef altijd comfortabel en gemoedelijk, onder meer door de brede marktgangen en de extra terrasruimte. De Euromarkt moest één van de hoogtepunten worden van de Sint-Niklase zomer en dat is het ontegensprekelijk geworden. 

Zondagmiddag is er nog Radio Euromarkt, via 97.7 FM of via www.ontdeksintniklaas.be. De coverband '12 points for Belgium' brengt de mooiste Eurosongnummers van 15 tot 17 uur. Met grote tevredenheid sluit de stad straks om 18 uur deze vijfde editie af, wat muzikaal gebeurt met de Europese hymne door Kon. Soc. Harmonie De Toekomst. 

►► Het is nu al uitkijken naar de volgende hoogtepunten van de Sint-Niklase zomer, met de start van 'Kunst op het water' op vrijdagavond 12 augustus, en uiteraard de Vredefeesten in het weekend van 2, 3 en 4 september. 

Euromarkt
Euromarkt
Euromarkt
Euromarkt
Euromarkt
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen