stadhuis

Sint-Niklaas hervat dienstverlening op maandag 11 mei

Het stadsbestuur heeft een planning opgemaakt voor de heropstart van de stedelijke dienstverlening, op basis van de fasering van de Nationale Veiligheidsraad. Het lokale afbouwscenario van de coronamaatregelen gaat van start op maandag 11 mei.
Social media sharing

Op maandag 11 mei hervatten de diensten in het stadhuis, welzijnshuis en techniekhuis hun regulier aanbod tijdens de gebruikelijke openingsuren. Ook de deelgemeentehuizen gaan terug open. Er wordt bij voorkeur op afspraak gewerkt. Alle diensten zijn opnieuw telefonisch bereikbaar tijdens de kantooruren.

In de Cipierage op de Grote Markt herstart de loketwerking van de diensten toerisme, evenementen en cultuur en vrije tijd. Ook het Huis van het Kind in de Kazernestraat en Kringwinkel Den Azalee in de Heistraat heropenen hun deuren voor het publiek. 

Op maandag 18 mei gaan de stedelijke basisscholen Belsele en Nieuwkerken onder strikte voorwaarden open voor de leerlingen van het eerste, tweede en zesde leerjaar. Voor de overige jaren blijft afstandsonderwijs de norm. Ook de buitenschoolse kinderopvang opent opnieuw haar deuren voor kinderen wiens ouders door professionele activiteiten thuis geen opvang kunnen voorzien, of kinderen in kwetsbare gezinssituaties. 

Voor de heropening van de stedelijke musea, de bibliotheek en voor de organisatie van de donderdagse marktdag is er nog geen datum bepaald en worden de verdere beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad afgewacht.

Beschermingsmaatregelen 

De diensten die heropstarten hebben een risico-analyse gemaakt en op basis daarvan de nodige beschermingsmaatregelen genomen, zowel voor het publiek als voor de eigen medewerkers. Het gaat onder meer om het aanbrengen van signalisatie, looplijnen, plexiglas en affiches en om het gebruik van mondmaskers en handgel. 

Betalen in stadsgebouwen kan enkel met bancontact en in het stadhuis ook via de cashautomaat. Verder blijft dienstverlening op afspraak zoveel als mogelijk de norm.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen