Westelijk stadsdeel

Sint-Niklaas krijgt conceptsubsidie voor ontwikkeling westelijk stadsdeel

De Vlaamse regering heeft op vrijdag 15 november een conceptsubsidie van 60.000 EUR toekend aan het stadsbestuur. Deze subsidie wordt aangewend voor een studieopdracht van een stadsvernieuwingsproject in het westelijk stadsdeel. Het gaat om de stadslob, gelegen tussen de westelijke tangent en de Kroonmolenwijk, die grotendeels de terreinen van SVK omvat.
Social media sharing

Dit gebied van 60 hectare ligt vlakbij het centrum van de stad en wordt gebruikt voor de bedrijfsvoering van SVK, maar veel ruimte blijft onderbenut. Het stadsbestuur wil er ruimte creëren voor het verweven van werklocaties, (sociaal) wonen en recreatie. 

Het gebied sluit aan bij de Kroonmolenwijk en de Westerbuurt: een groenarme buurt met heel wat mogelijkheid tot ontharding en tot de ontwikkeling van een groenblauw netwerk, onder meer door de herintegratie van de Molenbeek. Het project wordt uitgewerkt met aandacht voor industrieel erfgoed, maar ook met de nodige zorg voor de toestand van de bodem. 

Heel het traject voor de ontwikkeling van dit westelijk stadsdeel loopt in coproductie met SVK, de bewoners en verenigingen.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen