Sint-Niklaas krijgt label 'Baanbrekende Werkgever 2023'

Sint-Niklaas krijgt label 'Baanbrekende Werkgever 2023'

Minder onderweg, optimaal comfortabel telewerken en duurzame mobiliteit, daar zet de stad Sint-Niklaas resoluut op in. En daarvoor krijgt de stad nu ook het label 'Baanbrekende Werkgever'.
Social media sharing

'Baanbrekende Werkgever' is een samenwerking tussen De Lijn, Antwerp Management School en Jobat. Zij lanceerden een charter dat organisaties aanspoort om minder, slimmer en groener onderweg te zijn, met aandacht voor het welzijn van medewerkers. De stad Sint-Niklaas zet vastbesloten in op die pijlers. Het levert Sint-Niklaas nu het label 'Baanbrekende Werkgever 2023' op. 

De stad toonde in het traject van 'Baanbrekende Werkgever' waar de organisatie staat met het 'nieuwe werken'. We inspireren daarmee andere werkgevers, maar we worden ook graag geïnspireerd, om het nieuwe hybride werken volwaardig te integreren. De fundamenten van ‘Baanbrekende Werkgever’ sluiten daarom heel mooi aan bij onze doelstellingen en waarden. Vorm en inhoud geven aan de stad van morgen, daar gaan we in Sint-Niklaas voor, ook in de eigen organisatie. 

Sint-Niklaas krijgt label 'Baanbrekende Werkgever 2023'

Van fiets tot telewerk
Sint-Niklaas zet volop in op innovatie en zoekt continu naar nieuwe en betere oplossingen. Bijna de helft van onze medewerkers gebruikt nu al de fiets als hoofdverplaatsingsmiddel van en naar het werk. Met een aanbod van fietsleasing, ook voor e-bikes, hopen we het aantal fietsende collega’s de komende jaren verder op te krikken. Tijdens het werk verplaatsen medewerkers zich zoveel mogelijk met een dienstfiets, klassiek of elektrisch. En ondertussen werkt de stad verder aan het nieuwe bedrijfsvervoerplan. 
Met een visie op het stadskantoor als ontmoetingsplaats hebben we de basis gelegd voor taakgerichte werkplekken, wat nu al mooi tot uiting komt in de bijzonder eigentijdse nieuwe vleugel van het stadhuis die op 1 oktober in gebruik werd genomen. We zetten immers ook in op minder niet-essentiële dienstverplaatsingen tussen de locaties. 
En de stad gaat verder de uitdaging 'comfortabel telewerken' aan, onder het motto 'Less time on the road'. Telewerken is structureel verankerd, maar het moet optimaal comfortabel en resultaatgericht verlopen. Daarbij mag de waardevolle en verrijkende connectie met collega's en de organisatie niet aan kwaliteit inboeten. Daarom is dit najaar een proefproject met drie diensten gestart, om te experimenteren en te leren.  

www.baanbrekendewerkgever.be 

Info: schepen voor Personeel Peter Buysrogge, 0478 42 03 85

Sint-Niklaas krijgt label 'Baanbrekende Werkgever 2023'
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen