Monopoly

Sint-Niklaas krijgt nu eigen Monopoly spelbord

In december 2021 komt er een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave: Monopoly Sint-Niklaas. Deze unieke uitgave biedt de uitgelezen kans om verrassend Sint-Niklaas op een unieke manier te verkennen!
Social media sharing

Deze officiële Monopoly-versie, onder erkende licentie van Hasbro, blijft trouw aan het originele spelconcept, maar wordt in een Sint-Niklaas’ jasje gestoken. Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord krijgen een Sint-Niklase toets. Het spelbord bevat Sint-Niklase straten en pleinen, historische gebouwen, bezienswaardigheden, groene plekken, nieuwe projecten, bedrijven, streekproducten, cultuurspelers, etc.

Zo zal je bijvoorbeeld de Grote Markt, de Stationsstraat, de Witte Molen of provinciaal domein De Ster kunnen kopen. De stations worden vervangen door bedrijvenparken met onder andere Tifre, Oxford Vandenberghe en Van Hoecke. Ook de deelgemeenten zijn vertegenwoordigd op het spelbord. De nutsvoorzieningen water en elektriciteit veranderen we in het Zoete Waasland uiteraard gewoon door lekkers van cremerie François of confiserie Thijs.

Ook de kans- en algemeen fondskaartjes worden ingevuld met Sint-Niklase verwijzingen. Om het spel nóg meer in Sint-Niklaassfeer te beleven worden zelfs de pionnen aangepast. Iets wat geen enkele andere stad ons voor deed. Speel jij met Maria Vergult, Sinterklaas of Reynaert De Vos als pion?  Of behaal jij de overwinning met de luchtballon of de Nieuwkerkse klomp?

Kortom, het spelbord ademt Sint-Niklaas door en door. Voor de overige invulling van het bord is het nog wachten tot de lancering in het najaar van 2021. Deze herkenbare blauw-gele Monopoly-editie wordt sowieso een topper om fier mee uit te pakken op de eerstvolgende bijeenkomst met vrienden of familie. Of misschien wordt het wel het meest verrassende pakje onder de kerstboom?

De inhoud van het spelbord ligt helemaal vast, op één vakje na. Dat wordt bepaald door de inwoners van Sint-Niklaas. Elke inwoner kan stemmen op één locatie uit Sint-Niklaas. Welke locaties geselecteerd werden, maken we bekend op de persvoorstelling. De locatie met de meeste stemmen krijgt een plaatsje op het bord. Het wordt dus spannend om te vernemen welk gebouw, project, plein, wijk, evenement, cultuurspeler of kunstwerk de meeste stemmen kan verzamelen.

Stemmen kan van donderdag 29 april tot en met donderdag 6 mei via www.monopolysint-niklaas.be. Bekijk de tussenstand hier of via de gekende sociale media kanalen van de stad.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen