Turkse vlag hangt halfstok uit aan stadhuis

Sint-Niklaas leeft mee met slachtoffers aardbeving: Turkse vlag hangt halfstok uit aan stadhuis

Als blijk van solidariteit en medeleven met de families van de slachtoffers van de aardbeving hangt het stadsbestuur van Sint-Niklaas de Turkse vlag halfstok uit aan het stadhuis.
Social media sharing

Maandag werden delen van Turkije en Syrië zwaar getroffen door aardbevingen. De materiële schade is enorm, de menselijke tol is bijzonder hoog. Het stadsbestuur van Sint-Niklaas is geschokt en betuigt uitdrukkelijk zijn solidariteit en medeleven met de families van de slachtoffers. Als blijk van steun, ook aan de Turkse gemeenschap in Sint-Niklaas, hangt sinds dinsdagmiddag de Turkse vlag halfstok uit aan het stadhuis. 

Rode Kruis-Vlaanderen is onmiddellijk gestart met humanitaire hulp ter plaatse. Het stadsbestuur van Sint-Niklaas doet een oproep naar de inwoners om een steentje bij te dragen en een gift over te maken. Op die manier steunen we de getroffen bevolking in Turkije en Syrië. Een gift doen, kan via de website van Rode Kruis Vlaanderen of via een storting aan Rode Kruis-Vlaanderen op het rekeningnummer BE93 0000 0065 6667 met vermelding 'Aardbeving'. Het ingezamelde geld zal worden gebruikt voor directe humanitaire hulp aan de mensen die getroffen zijn door de aardbevingen. 

Turkse vlag hangt halfstok uit aan stadhuis
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen