Plan terrassen Grote Markt kant Nieuwstraat

Sint-Niklaas solidair met de horecazaken

Vanaf 8 juni 2020 gaan ook in Sint-Niklaas cafés en restaurants weer open. Door de verplichte sluiting van bijna drie maanden is de sector hard getroffen. Het stadsbestuur wil de horeca-uitbaters daarom extra ondersteunen, door terrasuitbreidingen mogelijk te maken.
Social media sharing

Eerder al besliste het stadsbestuur om voor 2020 geen terrasbelasting aan te rekenen. Met de mogelijkheid om hun terras gratis uit te breiden, krijgen de horeca-uitbaters een financieel duwtje in de rug. Het gaat zowel om de horecazaken in de stadskern als in de deelgemeenten. De enige voorwaarde is dat zij van het college van burgemeester en schepenen toelating krijgen tot uitbreiding van het terras op basis van een aanvraag.

Samen solidair voor onze horeca: stadsbestuur roept inwoners op om als één blok achter onze horeca te staan!

Het stadsbestuur stelt zich heel mild op tegenover de horeca en vraagt hetzelfde aan alle Sint-Niklazenaren. Want om de XXL-terrassen te kunnen realiseren, zullen er een aantal aanpassingen moeten gebeuren aan het openbaar domein. Hierbij denken we aan het innemen van een aantal parkeerplaatsen, terrassen voor de gevel van de buur, het autoluw maken van een straat enz.

Het stadsbestuur roept dan ook elke Sint-Niklazenaar op om solidair te zijn en de beperkte tijdelijke overlast met de glimlach te dragen.

  • Ga iets verder parkeren en laat de horeca floreren!
  • Maak je buur het leven niet zuur, respecteer het sluitingsuur!
  • Maak je niet te druk, gun de horeca hun geluk!
  • Laat onze uitgebreide terrassen, je deze zomer verrassen!

Kortom zowel van inwoners, bezoekers als de horeca uitbaters zelf vragen we een inspanning en veel respect t.a.v. elkaar. Daar zal de stad ook nauwlettend op toezien.

Het sluitingsuur werd door de Nationale Veiligheidsraad vastgelegd op 1 uur.  Het stadsbestuur verkort dit sluitingsuur naar 23 uur voor het Regentieplein omdat we hier in een woonbuurt zitten.

We verwijzen naar het terrasreglement inzake netheid terrassen, geluidsoverlast en dergelijke meer. Via een politieverordening worden een aantal specifieke eisen opgelegd. Verder zal het stadsbestuur de nieuwe situatie monitoren en bijsturen waar nodig.

Terrasuitbreidingen

We stelden een plan op van alle terrasuitbreidingen in de stadskern van Sint-Niklaas. Bekijk het overzicht in de bijlage.

Meer informatie

Verdere detailinformatie over de uitbreiding van de terrassen staat vanaf woensdag 10 juni via de stedelijke website https://sint-niklaas.be.

Het stadsbestuur rekent graag op het begrip en goede wil van de bevolking in verband met de terrasuitbreiding en nodigt alle inwoners uit om te komen genieten van de heropening van onze horeca.

Horecazaken die nog geen uitbreiding hebben aangevraagd of andere creatieve initiatieven hebben, kunnen dit nog steeds doen via horeca@sint-niklaas.be.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen