Welkom in ‘Team Sint-Niklaas’! 

Sint-Niklaas verbindt een jaar lang rond sport: welkom in ‘Team Sint-Niklaas’! 

Met ‘sport’ als rode draad wordt 2024 in Sint-Niklaas hét jaar bij uitstek om te verbinden met stadsgenoten, op een sportieve activiteit of tijdens een sportevenement, als sporter of als supporter. Stad Sint-Niklaas zet de vele initiatieven met een sportieve link graag in de kijker met het label ‘Team Sint-Niklaas’, met een bijhorende online community, waar ook verenigingen, organisaties en inwoners hun passie kunnen delen over alles wat met sport en beweging in de stad te maken heeft.  
Social media sharing

Een jaar lang sport 
2024 is een sportjaar bij uitstek. De Ronde van Vlaanderen rijdt weer door Sint-Niklaas én er is een uitgebreid lokaal programma met wielerwedstrijden in stad en deelgemeenten. Het thema van de Jeugdboekenmaand in de Bib is ‘Sport & Spel’ en het gerenommeerde kunstenfestival Coup de Ville zet met het thema ‘Artists and athletes: the hill they climb’ de overeenkomsten tussen kunstenaars en atleten in de kijker. En er is nog zoveel meer. De Ballonloop beleeft straks de 10de editie, er is het nieuwe mountainbikepark Vossekot, de opening van de langverwachte fietsbrug over het kruispunt Vijfstraten/Noordlaan komt er deze zomer aan en op wereldvlak vinden zowel de Olympische Spelen in Parijs als het EK Voetbal in Duitsland plaats, met ook in Sint-Niklaas gegarandeerd stevige supportersemoties als gevolg.  

Sport: verbinding, ontwikkeling en emotie 
Sport brengt verbinding, sport zorgt voor ontwikkeling en sport ís emotie. Dat zie je ook in onze stad: met meer dan 285 erkende sportverenigingen en sportorganisatoren is sport iets dat ons als mensen – van topsporter tot trouwe supporter – bij elkaar brengt en doet groeien. Via sport en sportpromotie betrekken we ook heel wat doelgroepen en zorgen we ervoor dat het sportaanbod zo toegankelijk mogelijk is, iedereen mee!  
En er is meer: een ouder en kind die samen een toertje gaan lopen en fietsen, een paar vriendinnen die samen gaan zwemmen op woensdagochtend, een aantal senioren die elke dinsdagmiddag samen een culturele wandeling of zoektocht doen, een groepje jongeren uit de buurt die elke avond gaan sjotten op één van de vele buurtpleintjes die je kan vinden op de speelkaart, een groep vrienden die elke match van de Rode Duivels afspreken om samen te supporteren, twee broers die samen naar skatepark De Witte Molen trekken … Ook dát zijn de kleine sportclubs die verbinding, energie en positiviteit in de stad brengen.  Samen vormen we één grote sportcommunity, één team!   

‘Team Sint-Niklaas’ 
Dat willen we uitstralen en vieren in de campagne ‘Team Sint-Niklaas’, die we vanaf deze week lanceren in de stad, voor en mét onze inwoners. Meest opmerkelijk is de nieuwe Facebook-community ‘Sport in Sint-Niklaas’, waar verenigingen, organisaties en inwoners hun passie voor alles wat met sport te maken heeft kunnen delen.  
Op www.sint-niklaas.be/sport staat alle informatie over het sportjaar en sport in de stad gebundeld. Op www.ontdeksintniklaas.be groeit de sportieve kalender het hele jaar lang aan. Ook verenigingen en andere organisatoren kunnen hun activiteiten met sportieve link toevoegen aan de kalender, via de UiT-databank en het label ‘teamsintniklaas’.  

Is generated
Welkom in ‘Team Sint-Niklaas’! 

► De sportieve kalender van Sint-Niklaas 
In het sportjaar 2024 is het speciaal uitkijken naar:  

  • Jeugdboekenmaand met als thema ‘Sport en spel’ in de Bib, nog tot eind maart. 

  • Hip Hop Unite Open Belgische Kampioenschappen en Hip Hop Unite Belgian Battles op zaterdag 30 en zondag 31 maart.  

  • De doortocht van de Ronde van Vlaanderen op zondag 31 maart.  

  • Opening van het nieuwe mountainbikeparcours Vossekot op zaterdag 6 april.  

  • Buitenspeeldag op woensdag 17 april.  

  • Kunstenparcours ‘Coup de Ville’ vanaf zaterdag 13 april tot en met zondag 19 mei.  

  • Buitengewoon met Sportolympiade op zondag 5 mei.  

  • Kermisprogramma Puivelde met verschillende wielerwedstrijden: van vrijdag 10 tot en met woensdag 15 mei. Met als hoogtepunt Puivelde Koerse op woensdag 15 mei. 

  • Vredefeesten van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september met de 10de editie van de Ballonloop op zondag 8 september.  

  • Open Monumentendag: En route! op zondag 8 september. 

Sport, spel en beweging in onze stad: oproep! 
Fotografen van erkende fotoclubs in de stad trekken dit jaar met hun fototoestel op pad om het bloeiende sportieve leven in de stad vast te leggen. Sportclubs, beweeginitiatieven en organisatoren die graag een fotograaf ontvangen om hun werking in beeld te brengen, kunnen zich aanmelden op www.sint-niklaas.be/sport. Hun werk is te bewonderen in de Facebook-community ‘Sport in Sint-Niklaas’ en in een fysieke expo in het najaar. 

Is generated
Welkom in ‘Team Sint-Niklaas’! 
Welkom in ‘Team Sint-Niklaas’! 
Welkom in ‘Team Sint-Niklaas’! 
Welkom in ‘Team Sint-Niklaas’! 
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen