Sint-Niklaas Wintert

Sint-Niklaas Wintert 2019

‘Sint-Niklaas Wintert 2019’ pakt uit met een primeur: een winterse sfeerzone van het Stationsplein tot Castrohof, met tal van nieuwe activiteiten. Samen met de klassiekers, zoals de ijspiste, staat het winterprogramma daardoor garant voor zes stemmige weken in de stadskern tijdens de eindejaarsperiode.
Social media sharing

Stadskern in wintersfeer

Met de organisatie van enkele winterse marktdagen, het winterplein Houtbriel, winterbar Castro en Goestink Wintert 1.0, krijgt het eindejaarsprogramma in de stadskern een aanzienlijke uitbreiding. Door de combinatie van alle evenementen ontstaat er een winterse sfeerzone die dwars door de stadskern loopt. Het stadsbestuur wil daarmee volop inzetten op beleving en ontmoeting en nodigt de inwoners uit om van de sfeer te komen genieten.

 

Klassiekers zijn present

De ijspiste is aan zijn elfde editie toe. Op de Grote Markt overwinteren we traditiegetrouw met eindeloos schaatsplezier. Ook het chalet met winterbar en bistro is intussen een vaste waarde geworden tijdens de eindejaarsperiode in de Sint-Niklase stadskern.

Blikvanger van de kerstmarkt op de Grote Markt is de sierlijke overkapping. uitgerust met ruim en gevarieerd zitmeubilair en een podium, waar van vrijdag tot zondag dj’s en tal van muzikanten sfeer brengen. Ook de kampvuurkring is een publiekstrekker.

De prachtige feestverlichting in het stadscentrum maakt het winkelen met eindejaar extra gezellig. De handelaars en horeca-uitbaters zetten hun beste beentje voor tijdens de winkelzondagen op 15 en 22 december.

Met de Waaslandcross, de Wase ijsberenduik en de Wase Santa Walk heeft ‘Sint-Niklaas Wintert’ ook een sterk sportief luik.

 

Nieuwjaarsdrink

Op zondag 5 januari, van 10 tot 14 uur, nodigt het stadsbestuur alle Sint-Niklazenaars uit op de Grote Markt om nieuwjaarswensen uit te wisselen tijdens een feestelijke nieuwjaarsdrink. Tegelijk is het opendeur in het stadhuis en loopt in de trouwzaal de infomarkt ‘Sint-Niklaas 2020-2025’.

 

De volledige persmap vindt u onderaan deze webpagina.

 

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen