Banner Sint-Niklaas zomert

Sint-Niklaas zomert: van de Rode Duivels tot de Vredefeesten

De Sint-Niklase zomer begint dit jaar wat vroeger dan gebruikelijk. Daar is een goede reden voor: de Rode Duivels geven de aftrap op maandag 18 juni in het fandorp op het Hendrik Heymanplein. Maar de zomer heeft uiteraard nog veel meer te bieden. Tot de Vredefeesten, tijdens het eerste weekend van september, staat er in de stadskern week na week een waaier aan activiteiten op stapel.
Social media sharing

Fandorp en Terrasjesdagen (22-24 juni) 

Goalski is de naam van het fandorp van de Rode Duivels op het Hendrik Heymanplein. Alle wedstrijden zijn daar te volgen op groot scherm, vanaf maandag 18 juni. Dit sportief evenement sluit naadloos aan bij de Terrasjesdagen, het feestelijk weekend aan het begin van de zomer. Op de Grote Markt loopt de beachvolleyhappening. Ook Kantien Royal is daar opnieuw te gast, met een fijne selectie van foodtrucks. Het Stationsplein is op zondagnamiddag verkeersvrij voor de derde editie van ‘Fiesta Esplanada’. De winkels in de stadskern zijn open op zondagnamiddag 24 juni.

Zomer op het plein 

Met ‘Sinnekloas danst’ op woensdag en de pleinconcerten op donderdag is het Sint-Nicolaasplein al jaren veel meer dan een trefpunt voor jongeren. Een trouw publiek van muziek- en dansliefhebbers vindt er tijdens de zomermaanden zijn gading. Met een gloednieuw speeltuig komen ook de jongste bezoekers van het plein deze zomer volop aan hun trekken. Wie houdt van fijne muziek kan traditiegetrouw op dinsdagavond terecht in het stadspark waar heel de zomer het programma ‘Parkies’ loopt.  

De verborgen terrasjes 

De stadskern heeft een mooie, minder bekende kant: de gezellige zomerterrasjes, vaak een beetje verborgen achter de horecazaken. Het zijn fijne plekjes met groen en soms met speeltuigen voor kinderen. Je kan ze ontdekken op www.sint-niklaas.be/verborgenterrasjes 

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen