bmx

Sint-Niklase BMX-piste krijgt vaste vorm

Begin oktober gingen de werken van start voor de aanleg van de gloednieuwe BMX-piste in het Sportkringpark (nieuwe naam voor Puyenbeke). Het stadsbestuur sloot daartoe een gebruiksovereenkomst met The BMX-Stars, een grote BMX-club die sinds 2007 actief is in Oost-Vlaanderen.
Social media sharing

De belangstelling voor de BMX-sport neemt al enige tijd toe. Vooral sedert deze spectaculaire wielerdiscipline is toegevoegd aan het Olympisch programma is er meer en meer vraag naar geschikte terreinen.

De slingerende, op-en-neer gaande wielerbaan met kombochten komt te liggen naast het baseballterrein, dat in 2020 door baseballclub Foxes in volle coronatijd in gebruik werd genomen. Die coronacrisis was mede oorzaak van de vertraging die de BMX-piste kende bij haar realisatie. Nu de werken eindelijk van start zijn gegaan, kan de Sint-Niklase jeugd beginnen uitkijken naar volgend voorjaar om kennis te maken met deze nieuwe sportfaciliteit.

De piste zal zowat 350m lang zijn, uniek in het Waasland en uitermate geschikt voor initiatie, training en meetings van regionaal niveau. Ook scholen zullen er onder begeleiding van de club gebruik van kunnen maken. Met deze verwezenlijking wordt een stap verder gezet in de uitbouw van het eigentijdse Sportkringpark.

 

De realisatie kwam er mede dankzij subsidiëring door Sport Vlaanderen.

 

 

logo sport Vlaanderen
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen