foto deelnemers

Sint-Niklase ideeën voor een duurzame toekomst naar Europa

Op dinsdag 12 oktober 2021 namen 61 geïnteresseerden deel aan een participatieavond in De Foyer over een duurzame toekomst voor Sint-Niklaas, georganiseerd door het stadsbestuur, Bureau van het Europees parlement in België, Europa Direct Oost-Vlaanderen en Europahuis Ryckevelde.
Social media sharing

De ideeën die op die avond werden verzameld, worden door zes jonge Sint-Niklazenaren meegenomen naar Brussel om daarna bij Europa te belanden. Deze avond werd vooraf gegaan door een zoektocht in de stad: meer dan 400 deelnemers zochten mee naar de antwoorden en kwamen te weten op welke manier Europa zichtbaar is in onze stad.

Op de participatieavond werd het Europees beleid getoetst aan concrete ideeën van de aanwezige burgers over de thema’s: biodiversiteit, voedselstrategie en mobiliteit. Uit zes verfijnde ideeën werden drie concrete voorstellen geselecteerd voor onze provincie.  Zes jonge, geëngageerde burgers uit Sint-Niklaas nemen deze voorstellen mee tijdens een weekend in februari 2022 naar de Conferentie over de toekomst van Europa. Op het einde van het slotevent in Brussel zullen 3 tot 5 finale ideeën, over de verschillende provincies heen,  gepresenteerd worden aan de Europarlementsleden.

Alle ideeën komen ook op een online, meertalig digitaal platform terecht. Dit platform is de spil van de Conferentie over de toekomst van Europa. Wil u ook uw stem laten horen en vertellen in wat voor soort Europa u wil leven? Iedereen kan ideeën ingeven via: futureu.europa.eu.

Het idee met de meeste stemmen van de avond ging naar ONT(HART) een project om verharding en onjuist watermanagement tegen te gaan. Om wijken, buurten en steden te ondersteunen bij vergroeningsprojecten.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen