Zwaanaarde

Slagbomen in Zwaanaarde weer open voor volgende fase rioleringswerken

Op dinsdag 2 mei start fase 5B van de rioleringswerken in Zwaanaarde. De aannemer werkt aan het kruispunt van de Zwaanaardestraat, de Leebrugstraat, de Keizerstraat en de Weimanstraat. Daarbij zal de slagboom aan de Sinaaibrug definitief worden weggenomen. De slagboom aan de Koebrug gaat ook open, maar dan als proefopstelling.
Social media sharing

In fase 5B van rioproject Zwaanaarde werkt de aannemer aan het kruispunt van de Zwaanaardestraat, de Leebrugstraat, de Keizerstraat en de Weimanstraat. Het kruispunt is afgesloten en wordt opgebroken. Hierdoor is er geen autoverkeer mogelijk op het kruispunt. Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) krijgen wel doorgang langs de werfzone. De vier aangrenzende straten worden doodlopend op de werfzone voor gemotoriseerd verkeer. 

Slagbomen weer open
Om plaatselijk verkeer in de Keizerstraat mogelijk te maken tijdens deze fase zal de slagboom aan de Sinaaibrug (Keizerstraat) definitief worden weggenomen. Zo blijft de Keizerstraat bereikbaar via Eksaarde. Ook de slagboom aan de Koebrug (Weimanstraat) gaat open zodat plaatselijk verkeer de Weimanstraat via Klein-Sinaai en de Cadzandstraat kan bereiken. Dit is echter een proefopstelling. De stad bekijkt of dit voor sluipverkeer zal zorgen vanuit Klein-Sinaai via de Cadzandstraat richting Sinaai. Als er daadwerkelijk veel sluipverkeer door landelijke straten begint te rijden, zal het inzetten van de slagboom opnieuw worden bekeken.

Het einde van de vijfde fase is voorzien tegen het bouwverlof, midden juli. Daarna volgen nog fases 6 tot 13. De totale uitvoeringstermijn voor de werken is ongeveer twee jaar. De stad zet met rioproject Zwaanaarde in op waterzuivering, verkeersveiligheid, ontharding, vergroening en verfraaiing van het openbaar domein. 

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen