speelkasten

Speelkasten geven speelgoed een tweede leven

Bijna wekelijks krijgt het Huis van het Kind vragen van ouders of ze hun ongebruikt speelgoed mogen schenken aan de Spelotheek of Ruilhuis BizaBijs. Door drie speelkasten te plaatsen in verschillende buurten, hopen we een antwoord te kunnen bieden op deze vraag en speelgoed een nieuw leven te geven.
Social media sharing

Wie speelgoed te geef heeft, kan dit in de kast plaatsen. Anderen mogen eruit nemen wat ze wensen, zonder dat ze verplicht zijn om iets in ruil achter te laten. Op die manier gaan we op een duurzame wijze om met spullen, met respect voor elkaar en onze wereld. Vandaag willen mensen ook niet steeds 'nieuw' meer, ze genieten ervan om spullen een nieuw leven te geven.

De speelkasten hebben een eigen identiteit en temperament, ontworpen en ontwikkeld door Emma Thyssen en Dries Otten. Wie weet in welke verhalen ze de buurt allemaal kunnen meenemen! Flo, Mo en Lou wonen vanaf nu in het hart van de Gazometerwijk, op het speelplein aan de Pater Segersstraat en aan het gemeentehuis in Nieuwkerken-Waas. Mo, Flo en Lou willen ontmoetingen tussen (groot)ouders stimuleren (momenteel wel op veilige afstand met mondmasker).

Vandaag zorgt het Huis van het Kind nog voor de kasten. Op termijn gaan ze op zoek naar vrijwilligers in de buurt die zin hebben om samen die taak op te nemen.

Buurtbewoners, scholen, diensten… die interesse hebben kunnen zich melden!

Meer info:
Huis van het Kind
Kazernestraat 35
9100 Sint-Niklaas
03 778 37 00

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen