Abingdon Roysse Court.jpg

St Nicolas Primary School komt terug naar Sint-Niklaas

Op zaterdag 23 november 2019 komt een groep van 28 volwassenen en 10 kinderen tussen de vier en zeven jaar uit Abingdon (Verenigd Koninkrijk) naar Sint-Niklaas.
Social media sharing

Ze zijn verbonden aan de St Nicolas Primary School uit Abingdon. Deze school ligt aan de oorsprong van de verzusteringsband die Sint-Niklaas heeft met Abingdon. De eerste kennismaking was een initiatief van Peter Marsh, schoolhoofd van de St Nicolas Primary School in Abingdon, die sedert de vroege jaren 1960 met zijn leerlingen jaarlijks voor tien dagen het kanaal overstak. Ze logeerden aan de Belgische kust, maar op 19 april 1966 reisden ze met 47 tien- en elfjarigen en zes begeleiders door naar die stad in Vlaanderen met dezelfde naam als hun school. Tijdens de receptie in het stadhuis werd toen de basis gelegd voor de verzustering van het jaar erna. Het was Peter Marsh die als tussenpersoon fungeerde tussen burgemeester Frantz Van Dorpe (1906-1990) enerzijds en lokale politici uit Abingdon als de toenmalige burgemeester John Jones (1917-2002) anderzijds. Nu, bijna 54 jaar later wil zijn zoon Nick Marsh dit moment herdenken door samen met leerlingen van de school een bezoek te brengen aan Sint-Niklaas.

De groep bezoekt het huis van de Sint om 17 uur en wordt om 18.30 uur verwacht in de vredeszaal van het stadhuis voor een ontvangst door de burgemeester en een receptie. De lokale vereniging ‘De Verzustering’ staat in voor de begeleiding. U bent van harte welkom.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen