Sint-Nicolaasplein

Stad blaast Sint-Nicolaasplein nieuw leven in: niet te missen kans voor gepassioneerde horecaondernemers

Het gezellige Sint-Nicolaasplein staat voor een grote verandering. Vier horecapanden komen vrij, wat de opportuniteit biedt om het plein opnieuw volledig in te vullen. De stad zet de schouders enthousiast onder een grootscheepse campagne en gaat op zoek naar gepassioneerde horecaondernemers om het plein weer te laten bruisen. Zij kunnen rekenen op maximale ondersteuning. Wie altijd al heeft gedroomd van een eigen horecazaak krijgt nu een niet te missen kans.
Social media sharing

Het Sint-Nicolaasplein, vlakbij de Grote Markt, bevindt zich op een kantelpunt. Vier horecapanden komen er vrij. En dat biedt opportuniteiten. De stad wil samen met enthousiaste horecaondernemers een nieuwe toekomst uittekenen voor het Sint-Nicolaasplein. 't Plein is al vele generaties lang het middelpunt van het Sint-Niklase uitgaansleven, met levendige cafés en restaurants, in een gezellige setting op één van de mooiste pleinen van de stad. Dat wil de stad zo houden.
Daarom start volgende week een grootscheepse campagne, om het 'Plein van de toekomst' vorm te geven. De stad gaat actief op zoek naar horecaondernemers om het plein nieuw leven in te blazen. Hiervoor wordt een maximale ondersteuning voorzien, in de vorm van coaching en een starterspremie bij een langdurig engagement.

De vier vrijgekomen horecapanden beschikken elk over hun eigen unieke kwaliteiten, waardoor het plein voor verschillende horecatypes een geschikte formule heeft. Zowel een pop-up als een vaste uitbating is er mogelijk. Alle informatie over de panden staat gebundeld op www.pleinvandetoekomst.be.

Sint-Nicolaasplein

Event- én speelplein
Het Sint-Nicolaasplein is een plek in de stad waar altijd wel iets te beleven is. Gedurende de hele lente en zomer wordt het plein omgetoverd tot gezellig speelplein én feestelijk eventplein. Tijdens ‘Zomer op het plein’ organiseert de stad er wekelijks concerten, dansinitiaties en dj-sets. Een feest voor jong én oud dus, waar de horeca gretig van kan meegenieten. Door een slimme indeling van de terrassen, een speelzone voor kinderen, een centrale plaats voor het podium en een sfeervolle verlichting en aankleding investeert de stad elke zomer maximaal in het Sint-Nicolaasplein. Een belangrijk extraatje dus voor de horeca op het plein.

Stad in volle groei
De stad bouwt aan een kwalitatief en divers aanbod van restaurants, cafés en uitgaansmogelijkheden. De nieuwe invulling van het Sint-Nicolaasplein is de eerste stap in deze langetermijnvisie. Bovendien gebeurt dat in een stad in volle ontwikkeling. Sint-Niklaas is één van de sterkst groeiende centrumsteden in Vlaanderen. En de stad speelt daar op in, met een verbreding van het aanbod van cultuur, evenementen, horeca en winkelbeleving. Daarbij krijgen ondernemers maximale ondersteuning om hier een succesverhaal te schrijven. 
Sint-Niklaas is ook in volle groei, met heel wat verfrissende stadsvernieuwingsprojecten. Zo zal de Grote Markt, vlakbij het Sint-Nicolaasplein, over twee jaar compleet vernieuwd zijn, wat ongetwijfeld voor een heel nieuwe dynamiek zal zorgen.

De horeca krijgt in Sint-Niklaas steevast een heel prominente plek. Letterlijk, eerst en vooral, omdat horecazaken de meest optimale oplossingen krijgen aangereikt om terrassen te plaatsen en in de publieke ruimte ook voor extra beleving kunnen zorgen. Daarnaast biedt de stad potentiële horecaondernemers ook alle nodige ondersteuning aan om hun onderneming solide uit te bouwen. 

Niet te missen kans
De campagne gaat nu van start. Op maandag 16 januari 2023 nodigt de stad alle geïnteresseerde horecaondernemers uit om samen de concrete mogelijkheden te bespreken. Wie altijd al heeft gedroomd van een eigen horecazaak krijgt nu een niet te missen kans!

Meer info: www.pleinvandetoekomst.be

Sint-Nicolaasplein
Sint-Nicolaasplein
Sint-Nicolaasplein
Sint-Nicolaasplein
Sint-Nicolaasplein
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen