Puitvoetstraat

Stad brengt planning rioprojecten in kaart

Rioleringswerken hebben een grote impact op de omgeving. Het stadsbestuur wil bewoners, handelaars en bedrijven daarom sneller en vroeger informeren over aankomende projecten. De planning van de rioprojecten voor de komende jaren werd gedetailleerd in kaart gebracht op de website (www.sint-niklaas.be/riowerken). Ook andere grote infrastructuurwerken zijn in het overzicht opgenomen.
Social media sharing

De voorbereiding van een rioproject is technisch en administratief heel complex. Het gaat onder meer over de vernieuwing van de nutsleidingen, het uittekenen van de trajecten van het gescheiden stelsel (afvalwater en hemelwater) en het hertekenen van de bovengrond, na overleg met de bewoners.

Om bewoners tijdens deze lange voorbereidingstijd op de hoogte te blijven houden van de planning, werd een webpagina opgezet met een stadsplattegrond waar alle rioprojecten op aangeduid zijn. Per project wordt de huidige stand van zaken vermeld, evenals de volgende fase met de actuele timing. Al de beschikbare informatie krijgt een driemaandelijkse update.

Info: www.sint-niklaas.be/riowerken

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen