Warme plekken

Stad brengt 'warme plekken' in kaart

Voor heel wat inwoners is het door de hoge energieprijzen niet vanzelfsprekend om de hele dag door de verwarming aan te zetten. Nu de temperatuur tijdens deze eerste winterprik ook overdag amper boven het vriespunt uitkomt, zijn veel mensen op zoek naar warme plaatsen. De stad brengt daarom voor de inwoners alle warme plekken in de stad en de deelgemeenten in kaart.
Social media sharing

Buurt-, jeugd- en clubhuizen, lokale dienstencentra, de bibliotheken, het sociaal restaurant, Het Huis van het Kind: de stad telt heel wat plaatsen waar inwoners overdag een 'warme plek' kunnen vinden. Deze gemeenschappelijke ruimtes zijn er voor iedereen die daar nood aan heeft. Op die warme plekken kan je rekenen op een verwarmde ruimte en het gebruik van het sanitair. Op sommige locaties wordt ook een kop koffie, thee of een kom soep voorzien aan democratische prijzen. Waar mogelijk kan je meesurfen op draadloos internet. 

Schepen voor Welzijn Sofie Heyrman: "Een warme plek is niet alleen letterlijk een plaats waar mensen zich kunnen opwarmen. Het zijn ook plaatsen waar je je in figuurlijke zin kan warmen. Anderen ontmoeten, een praatje slaan, even in alle rust iets lezen of gezellig een koffie drinken: op al deze plaatsen kunnen inwoners op een laagdrempelige manier en zonder verplichtingen terecht. In deze tijden is daar erg veel nood aan." 

Op de website van de stad vind je alle warme plekken in de stad en de deelgemeenten. Ook alle nuttige informatie staat er gebundeld.
► Meer info: www.sint-niklaas.be/warmeplekken

Warme plekken
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen