moeder en dochter

Stad houdt gratis parkeren aan en investeert de parkeerinkomsten van mei in lokale economie

De parkeercontroles werden opgeschort tot 11 mei. De stad Sint-Niklaas besliste deze week om de maatregel door te trekken tot 18 mei. Nadien zijn er opnieuw controles, maar worden de parkeerinkomsten van de maand mei integraal geïnvesteerd in relance-initiatieven ter bevordering van de lokale economie.
Social media sharing

De stad besliste eerder al dat er geen parkeercontroles meer zouden plaatsvinden tot 11 mei. De opschorting geldt zowel voor straat- als pleinparkeren op het H. Heymanplein, Zwijgershoek, Kokkelbeekplein en Schouwburgplein. Voor de centrumparkings Grote Markt en Stationsstraat is er geen parkeergeld verschuldigd op weekdagen van 19 tot 7 uur.

Deze week besliste het college van burgemeester en schepenen om parkeercontroles, volgens dezelfde richtlijnen als voordien, achterwege te laten tot 18 mei. Dat wil zeggen dat de eerste week van de heropstart van de winkels er nog gratis geparkeerd kan worden.

Nadien met het  heropenen van de scholen, riskeren parkeerplaatsen ingenomen te worden door werkenden in de stadskern uit het onderwijs en andere sectoren.

Daarom besliste het college van burgemeester en schepenen om de opbrengsten uit parkeren van de maand mei integraal te gebruiken voor initiatieven om de lokale economie te ondersteunen. In het maandelijks handelaarsoverleg, dat deze ochtend digitaal plaats vond, werden eerste ideeën afgestemd met de lokale handelaars. De algemene teneur was dat de lokale handelaars alle klanten willen belonen, niet alleen diegenen die met de wagen de stad in komen. Aangezien iedereen opgeroepen wordt om dichtbij huis te winkelen, zullen mensen ook sneller met de fiets of te voet komen winkelen in de stadskern. In de komende weken zullen de concrete initiatieven in overleg met het lokaal handelsweefsel verder uitgewerkt worden.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen