Parking Grote Markt

Stad krijgt 500.000 euro Vlaamse steun voor uitvoering parkeerbeleid

Vlaams minister van Economie en Innovatie Jo Brouns heeft de stad Sint-Niklaas een subsidie toegekend van 500.000 euro voor de uitbouw van het parkeerbeleid. Daarmee steunt de Vlaamse overheid onder meer de ontwikkeling van een dynamisch parkeer- en verkeersgeleidingssysteem in Sint-Niklaas.
Social media sharing

Het Sint-Niklase stadsbestuur diende eerder dit jaar een projectvoorstel in voor duurzame bereikbaarheid in het kader van het relanceplan 'Vlaamse Veerkracht'. Vlaams minister Jo Brouns heeft nu beslist om de stad Sint-Niklase het maximale subsidiebedrag van 500.000 euro toe te kennen. 
Daarmee krijgt de stad Vlaamse steun voor de ontwikkeling van een dynamisch parkeer- en verkeersgeleidingssysteem én voor het creëren van bijkomende parkeercapaciteit via een samenwerking met eigenaars van private parkings. 

Het Sint-Niklase stadsbestuur is de minister uiteraard dankbaar voor deze steun. Intussen is de uitvoering al gestart door de firma Equans. Het dynamisch parkeer- en verkeersgeleidingssysteem moet operationeel zijn tegen midden 2023. 
En ook de inzet van nieuwe centrumparkings komt eraan. Begin november gaat bovendien de nieuwe centrum- en buurtparking Westerplein open, op het bedrijfsterrein van SVK. De nieuwe parking OLVP aan de Spoorweglaan kan tegen begin 2023 worden ingezet. 

Parking Westerplein
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen