De 'Faire Ronde'

Stad presenteert expo 'Schone Kleren' en fietst op zaterdag 13 mei de 'Faire Ronde'

Van 12 mei tot en met 9 juni staat de expo 'Schone Kleren' in de stadswinkel, met foto's van Lieve Blancquaert. Die bieden een inkijk in de wereld van faire kledij en de uitdagingen van de kledingindustrie. Zaterdag 13 mei is er ook de 'Faire Ronde', een fietstocht langs 22 fair trade-plekjes in Sint-Niklaas.
Social media sharing

De expo 'Schone Kleren' van de provincie is momenteel op ronde langs Oost-Vlaamse gemeenten. Van 12 mei tot 9 juni houdt de reizende expo halt in Sint-Niklaas, waar de beelden van fotografe Lieve Blancquaert in de stadswinkel tot nadenken moeten stemmen. De focus ligt op faire kledij en de uitdagingen van de kledingindustrie. 

Komende zaterdag 13 mei is het ook de 'World Fair Trade Day'. Op die dag lanceert de stad in samenwerking met Oxfam Wereldwinkels een vernieuwde fietskaart, in het kader van de 'Faire Ronde'. De fietskaart bevat 22 faire adresjes in Sint-Niklaas en de deelgemeenten. Het is een uitstekende manier om het duurzame verhaal van deze stad te ontdekken. Tijdens de 'Faire Ronde' passeer je langs handelaars en bedrijven, verenigingen en organisaties, producenten en consumenten die lokaal, ecologisch en fair denken én doen. Op zaterdag 13 mei staat de deur op al die adressen open voor een bezoekje. 

► De expo 'Schone Kleren' is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de stadswinkel, nog tot en met 9 juni. 
► Info over de 'Faire Ronde' op www.defaireronde.be. Startpunt van de fietstocht op zaterdag 13 mei: Oxfam Wereldwinkels, Heistraat 115c in Sint-Niklaas. De fietskaart is hieronder te downloaden en is ook verkrijgbaar bij Oxfam Wereldwinkels. 

De vernieuwde 'Faire Ronde'-fietskaart:

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen