Stad in regenboogkleuren

Stad in regenboogkleuren op Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie

Op 17 mei is het IDAHOT, de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie. Ook dit jaar draagt Sint-Niklaas uiteraard weer bij aan de strijd tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit, door de stad in regenboogkleuren te hullen. Het stadsbestuur roept inwoners op om samen te bouwen aan een stad waar iedereen zich thuis voelt. Daar zetten ook heel wat scholen, ondernemers en partners de schouders onder.
Social media sharing

Scholen en studenten worden opgeroepen om zo veel mogelijk paars te dragen uit solidariteit, als onderdeel van de PAARS-campagne. In totaal doen 18 scholen in Sint-Niklaas mee. Het doel is om het LGBTQ+-thema meer bespreekbaar te maken in de klas en activiteiten te organiseren die verbindend werken. Lagere scholen worden ook opgeroepen om Sint-Niklaas in regenboogkleuren te laten schitteren op 17 mei en om dit te delen via sociale media.

Ook ondernemers zetten de regenboogkleuren in de kijker. De stad heeft een aantal suggesties gegeven over hoe zij zich solidair kunnen tonen op IDAHOT. En uiteraard draagt ook het stadspersoneel op 17 mei deze boodschap uit. Stadsmedewerkers aan de balies in het stadhuis, welzijnshuis, de Bib en de musea dragen een speciale regenboogbutton, op maat van Sint-Niklaas. Aan alle medewerkers van de stad is voorgesteld om op 17 mei paars te dragen of iets in de regenboogkleuren aan te trekken.

Partners van de stad nemen initiatieven om extra aandacht te besteden aan het LGBTQ+ thema. Zo organiseert LCD Den Aftrap samen met de Rainbow Ambassadors op 19 mei een infosessie over het beleid in de professionele seniorenzorg. Op 1 juni houdt het Huis van de Mens een lezing over gender- en seksuele diversiteit. Op vrijdag 9 juni organiseren de stad en Avansa de allereerste 'Durf te vragen', van 19.30 tot 22 uur in de Foyer, voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van LGBTQ+ of vragen heeft over hoe het is om LGBTQ+ te zijn. Tijdens deze avond staan vier panelleden klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Geen vraag is te gek. Er is live muziek van Eyemèr, de gespreksleider isHind Eljadid.

De stad Sint-Niklaas hoopt op deze manier in het straatbeeld en op sociale media veel regenbogen en paarse kleuren te zien verschijnen. Iedereen is van harte uitgenodigd om bij te dragen aan deze actie en zo samen meer zichtbaarheid te creëren voor de LGBTQ+-gemeenschap.

Meer info: www.sint-niklaas.be/regenboogbeleid

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen