website kinderopvang

Stad Sint-Niklaas lanceert nieuwe website voor kinderopvang

Inwoners die een kindje verwachten hebben vaak heel wat vragen over een geschikte kinderopvang. Met een nieuwe, handige website komt het stadsbestuur aan die vragen tegemoet. Het nieuwe platform geeft niet alleen een volledig overzicht van alle mogelijkheden voor kinderopvang in Sint-Niklaas, maar bevat ook een online formulier voor een gerichte opvangaanvraag en heel wat nuttige informatie.
Social media sharing

De zoektocht naar kinderopvang wordt vanaf 2021 een stuk gemakkelijker. Het stadsbestuur en de initiatieven voor kinderopvang in de stad sloegen de handen in elkaar en verzamelden alle info in één handige tool.

Van dagopvang en vakantieopvang tot inclusieve kinderopvang, zaterdagopvang, dringende opvang en thuisopvang voor zieke kinderen: vanaf januari 2021 zijn al deze initiatieven terug te vinden op één nieuwe, handige website. De databank bevat een overzichtelijke infofiche over in totaal 74 opvanglocaties.

Via een gedetailleerd en grondig onderbouwd online formulier kunnen toekomstige ouders een opvangaanvraag doen. De registratie via het aanvraagformulier geeft de stadsdiensten ook een duidelijk zicht op hoeveel en waar er opvang nodig is.

De nieuwe website is verder ook een compleet informatiebaken over kinderopvang, met thema’s als het aanbod van het loket kinderopvang en onderwijs van het stadsbestuur, het verschil tussen groepsopvang of gezinsopvang, het belang van het attest inkomenstarief bij de prijsbepaling, ondersteuning of hulp bij de opvoeding en de specifieke coronamaatregelen in de kinderopvang.

https://kinderopvang.sint-niklaas.be

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen