Stad van de Sint

Stad van de Sint 2019

Naar goede gewoonte pakt Sint-Niklaas, dé stad van de Sint, uit met een waaier aan activiteiten in de aanloop naar de verjaardag van Sinterklaas op 6 december. Ruim drie weken lang is de stad in feeststemming en draait alles rond het verblijf van de grote kindervriend in zijn eigen stad. Dit zijn alvast enkele smaakmakers.
Social media sharing

Dag van de Sint met Gekke Pietenloop
Duizenden kinderen begroeten Sinterklaas op de grootste markt van het land op zondagnamiddag 17 november. Op het programma staat onder meer samenzang met de Sint van de echte Sinterklaasliedjes. In de late namiddag begeleiden de kinderen Sinterklaas op weg naar zijn Huis in de Stationsstraat.

Nieuw dit jaar is de Gekke Pietenloop, een spannende stratenloop van 1 kilometer voor kinderen van 6 tot 12 jaar met vertrek op de Grote Markt.

Huis van de Sint
In het magische Huis van de Sint in de Stationsstraat worden kinderen van 12 november tot 6 december ondergedompeld in de wondere leefwereld van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. De verkenning van het Huis is elk jaar opnieuw voor duizenden jonge kinderen een fantastische belevenis.

Sint in de Piste
De circusvoorstellingen van Sint in de Piste zijn om verschillende redenen heel bijzonder. Met 30.000 toeschouwers op twee weekends, de democratische toegangsprijs, de luxueuze theatertent met 2.200 comfortabele zitjes, de voorstelling met doventolk, de integrale kwaliteitszorg en niet te vergeten de spectaculaire internationale acts, baant Sint in de Piste zich langzaam maar zeker een weg naar de Europese top in het genre.

Andere blikvangers in de Stad van de Sint
Feestelijke marktdagen
In volle Sinterklaasperiode staan er twee bijzondere marktdagen op het programma. Op donderdag 21 november zijn de BV’s Loes Van Den Heuvel, Herman Verbruggen, Wendy Van Wanten en Chris Van Tongelen te gast op de markt. En op donderdag 28 november zijn het de Zwarte Pieten die de show stelen. Op beide marktdagen is er voor de bezoekers een verrassing. Allebei de markten vinden plaats op het Hendrik Heymanplein.

Winkel van de Sint
Voor een leuk en origineel aandenken aan de Stad van de Sint is er de ‘Winkel van de Sint’, in de Stationsstraat. Sintfans vinden er, naast het unieke Sint- en Zwarte Pietbier, een heel gamma aan Sintproducten, zoals kaas, snoep, wijn, koekjes, jenever, speculaas, thee en natuurlijk chocolade.

Sinterklaaszoektocht
Een vaste waarde is ‘Wie zoekt die Sint’, de speelse Sinterklaaszoektocht door de stadskern voor jong en oud.

Plaza Sinterklaas
Nostalgische kermisattracties zorgen voor een feestelijke sfeer aan de ingang van de circustent van Sint in de Piste, op de dagen van de voorstellingen.

TV-reeks ‘Achter het doek’
Deze succesvolle TV-reeks op TV OOST krijgt in 2019 een vervolg. Het gaat om een unieke kijk achter de schermen van het fascinerende circusleven van Sint in de Piste.

VTM Kids dag
Zondag 24 november staat in de stadskern in het teken van de VTM Kids dag, met onder meer een leuke podiumshow en animatie in de Stationsstraat.

Geschenken van de Sint
Voor iedereen die de ‘Stad van de Sint’ een warm hart toedraagt zijn er enkele leuke geschenkjes: een ‘Doe- en liedboek’, een Sinterklaas- en Zwarte Pietschildje en een knappe raamaffiche. Gratis verkrijgbaar aan de infobalie van het stadhuis.

 

Meer info over deze en alle andere Sinterklaasactiviteiten: 
www.stadvandesint.be

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen