Stadskern

Stadsbestuur annuleert alle activiteiten tot donderdag 30 april en reorganiseert kinderopvang in paasvakantie

Het stadsbestuur heeft op maandag 23 maart nieuwe beslissingen genomen over de activiteiten en de organisatie van de vakantieopvang op het grondgebied, naar aanleiding van de aanhoudende coronacrisis.
Social media sharing

Activiteiten en evenementen geannuleerd tot donderdag 30 april

Alle activiteiten die het stadsbestuur zelf organiseert en alle activiteiten van derden in stadsgebouwen, worden geannuleerd tot en met donderdag 30 april. Het gaat onder meer om de paaskermis en jaarmarkt in Nieuwkerken (11-12 april) en de Buitenspeeldag (22 april). Ook ‘Paint the city green’ in de Salons (23-27 april) wordt afgelast, evenals het MOOOV-filmfestival (vanaf 22 april) en Erfgoeddag (25 april).

Ook de sportkampen en de activiteiten van de vrije ateliers in de paasvakantie gaan niet door. Het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald.

De donderdagse markt blijft opgeschort tot 5 april, tenzij de federale overheid de maatregel zou verlengen.

 

Reorganisatie kinderopvang in de paasvakantie voor cruciale beroepsgroepen 

Via de website van ‘Vakantie op maat’ konden ouders zich, naar jaarlijkse gewoonte, inschrijven voor kinderopvang in de paasvakantie. Het gaat om ‘buitenschoolse groepsopvang’ van 7 tot 19 uur voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar op vier locaties: Gavertje Vier in Belsele, het buurthuis in Sinaai, De Droomballon in Nieuwkerken en ’t Mispeltje in Sint-Niklaas. De totale capaciteit is 210 kinderen. 

Door de coronacrisis wil het stadsbestuur de opvang uitsluitend voorbehouden aan kinderen van mensen die tewerkgesteld zijn in cruciale beroepsgroepen, o.a. zorg en veiligheid, en aan kinderen in kwetsbare gezinssituaties. Daarom worden alle reeds geregistreerde inschrijvingen geannuleerd, zonder kosten voor de ouders. 

Aan ouders die daarvoor in aanmerking komen wordt gevraagd om hun kinderen in te schrijven. Zij krijgen van de dienst buitenschoolse groepsopvang een inschrijvingsformulier.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen