Stadhuis

Stadsbestuur Sint-Niklaas vraagt monstername PFOS op heel het grondgebied

Naar aanleiding van de verontrustende berichten in de media over de PFOS-vervuiling door de fabriek van 3M in Zwijndrecht wil het stadsbestuur laten onderzoeken of de verontreiniging ook op het grondgebied van Sint-Niklaas aanwezig is.
Social media sharing

Het stadsbestuur is zeer bezorgd over de mogelijke verspreiding van de PFOS-vervuiling. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat de gezondheidseffecten van de vervuiling van de 3M fabriek mogelijk tot 15 km ver reiken. Daardoor zou ook een deel van het grondgebied van Sint-Niklaas, van Nieuwkerken tot het stadscentrum, getroffen zijn.

Het stadsbestuur wil over de impact van de vervuiling zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen in het belang van de gezondheid van de inwoners.

Daarom werd op vrijdag 11 juni opdracht gegeven om door een erkend bodemsaneringsdeskundige staalnames en analyses te laten uitvoeren op de aanwezigheid van PFOS op heel het grondgebied.

Ook werd contact opgenomen met OVAM, het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen en het agentschap zorg en gezondheid om in gesprek te gaan over eventuele maatregelen die volgen uit de testresultaten.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen