De parkeerwinkel op het Heymanplein

Stadsbestuur stelt partner aan voor on-street parkeerbeheer

Vanaf 1 februari werkt het stadsbestuur samen met Maatschap Parkeren om het parkeerbeheer verder te moderniseren en te professionaliseren. De parkeercontrole gebeurt met een scanwagen, de nieuwe partner beheert voortaan ook de parkeerautomaten. De stad krijgt een gloednieuwe parkeerwinkel op het Hendrik Heymanplein, waar alle parkeerproducten worden aangeboden.
Social media sharing

Op 1 februari sluit de stedelijke mobiliteitswinkel in het stadhuis haar deuren en worden alle parkeerproducten zoals bewonerskaarten en parkeerabonnementen aangeboden via de gloednieuwe parkeerwinkel. Medewerkers van de Maatschap Parkeren - een samenwerking tussen de bedrijven Optimal Parking Control en Indigo - heten je 6 dagen per week welkom in de nieuwe parkeerwinkel op het Hendrik Heymanplein 108. De parkeerwinkel is elke dag geopend van 9 tot 12 uur en van 13 tot 18 uur, op dinsdag zelfs tot 19 uur. Alleen op zon- en feestdagen is de parkeerwinkel gesloten. Door ook op zaterdag open te zijn, hebben klanten meer mogelijkheden om hun bezoek in te plannen. Vanzelfsprekend blijven de parkeerproducten ook digitaal beschikbaar via www.parkeren.be/sint-niklaas

De parkeerwinkel op het Heymanplein

Meer parkeerruimte creëren
Handhaving is een belangrijk sluitstuk van een goed werkend parkeerbeleid. Om de parkeerrotatie in de stad te verhogen en onterechte langparkeerders te vermijden, zal de parkeercontrole verhogen. Met behulp van een scanwagen zullen parkeerplaatsen die een parkeerregime volgen dagelijks meermaals gecontroleerd worden. Zo ontstaat er meer ruimte voor bewoners en kortparkeerders.
De bijna honderd parkeerautomaten die verspreid over de betalende zone staan, zullen voortaan door de Maatschap Parkeren worden beheerd. De private partner neemt deze taak van het stadsbestuur over en zal instaan voor het onderhoud, het herstel en de lediging van de automaten. Betalen via sms of de app ‘4411’ blijft mogelijk.

Registreren
Het gratis parkeren voor personen met een handicap op niet-voorbehouden plaatsen blijft. Omdat de controle voortaan met een scanwagen gebeurt, zullen ze hun nummerplaat wel moeten laten registeren via www.parkeren.be/sint-niklaas.

Parkeerbeleid blijft in stadshanden
Het stadsbestuur blijft de regisseur van de parkeermarkt en neemt alle beleidsbeslissingen. De nieuwe partner helpt enkel mee het beleid uit te voeren en te moderniseren. In die zin wijzigt er dus, op de locatie van de parkeerwinkel na, niks voor bewoners, bezoekers en werknemers.

► Info: www.parkeren.be/sint-niklaas

De parkeerwinkel op het Heymanplein
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen