Vredesprijs

Stadsbestuur van Sint-Niklaas lanceert Vredesprijs

Dat de stad Sint-Niklaas wereldvrede belangrijk vindt, weten we niet alleen doordat op tijd en stond de vredesvlaggen hangen te wapperen. Er is bv. ook de jaarlijkse deelname aan de Vlaamse Vredesweek, het lidmaatschap van de internationale organisatie Mayors for Peace, partnerschappen met acht andere steden binnen en buiten Europa en, last but not least, de jaarlijkse Vredefeesten in september.

Vooral met dat laatste zet het stadsbestuur – sinds 1948 (!) – zijn aandacht voor wereldvrede elk jaar opnieuw in de verf.
Social media sharing

Een Vredesprijs hadden we nog niet, maar daar komt nu verandering in.
Het college van burgemeester en schepenen zette het licht op groen voor een wedstrijd die elk jaar zal resulteren in de bekroning van een organisatie, vereniging, individu of initiatief.

Het reglement werd uitgewerkt, de jury samengesteld. Het is nu wachten op kandidaten en daar kan jij ons bij helpen!

Kandidaten
Ken jij een organisatie of een persoon die zich inzet voor geweldloosheid, respect hoog in het vaandel draagt, verdraagzaam is, non-discriminerend te werk gaat en solidair is? 

Breng een nominatie uit en misschien eindigt uw favoriete keuze wel op het podium tijdens de Vredefeesten om de eerste Vredesprijs van Sint-Niklaas in ontvangst te nemen.

Iedereen die woont of werkt in Sint-Niklaas kan een kandidaat nomineren. Hoe doe je dat?
Stuur een mailtje naar internationalesamenwerking@sint-niklaas.be vóór 1 juli 2021. Geef daar een duidelijke omschrijving en motivering van de kandidaat en wie weet wordt jouw kandidaat wel in de bloemetjes gezet. Het reglement kan worden nagelezen via sint-niklaas.be/vredesprijs.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen