stadhuis verlicht

Start Donkere Dagen Offensief Lokale Politie Sint-Niklaas

Het begin van de lange winterperiode is voor Lokale Politie Sint-Niklaas het startschot voor het jaarlijkse ‘Donkere dagen Offensief’.
Social media sharing

Start Donkere Dagen Offensief Lokale Politie Sint-Niklaas

Laat je zien!

Vanaf eind november start de verkeerspolitie met extra controles op fietsverlichting. Fietsen in het duister draait om zien én gezien worden. Fietsers zijn immers kwetsbaar in het verkeer, en zonder de juiste verlichting stijgt het risico op ongevallen. Als fietser op pad is het belangrijk zichtbaar te zijn voor de andere weggebruikers, daarom is ook het dragen van  fluo kledij een goede gewoonte.

Eindejaarsperiode

December is traditioneel de maand waarin er heel wat mensen op jacht gaan naar het perfecte cadeau. De Lokale Politie Sint-Niklaas zal zowel tijdens deze eindejaarsperiode als de daaropvolgende solden- dagen aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.  Extra patrouilles in de winkelstraten en aan het Waasland Shopping Center zullen erop toezien dat alles in vrede verloopt.

Een Bob voor elk gezelschap

Wie aan de gezellige dagen van Kerst en Oudjaar denkt, denkt waarschijnlijk ook aan de feestjes met bijhorende diners en drankjes. Het moet een evidentie worden om bij deze gelegenheden op voorhand een BOB te kiezen. Elke dag zal de politie chauffeurs controleren op rijden onder invloed van alcohol en drugs, met nadruk op de nachtelijke uren.

Geef inbrekers geen kans!

In de donkere maanden zijn er maandelijks verschillende grotere en kleinere politieacties die inbrekers ervan moeten weerhouden in Sint-Niklaas hun slag te slaan. Zo zullen voertuigen aan invalswegen worden gecontroleerd om inbrekers op pad op heterdaad te betrappen. Er gebeuren ook punctuele controles en wordt er zowel in politievoertuigen als in anonieme auto’s in de wijken gepatrouilleerd. Er zal ook sensibiliserend gewerkt worden en de inwoners wijzen op wat ze zelf kunnen doen om inbrekers op hun stappen te doen terugkeren. Zo zullen onze wijkinspecteurs de flyers ‘Niet thuis? Licht aan!’ in de brievenbussen achterlaten. Deze flyers moeten inwoners eraan herinneren hun huis een bewoonde indruk te geven als ze vertrekken.

Merkt u iets verdacht? Heeft u vragen omtrent diefstalpreventie? Bel dan de Sint-Niklase Blauwe Lijn op het nummer 03 760 65 00. Voor dringende hulp bel je het best meteen het noodnummer 101.

Samen werken we aan een veilige en gezellige stad!

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen