Wegenwerken

Straten krijgen nieuw wegdek

De stad maakt gebruik van de rustigere zomerperiode om in een aantal straten het wegdek te vernieuwen. Dat gebeurt de eerstvolgende weken in de Hofstraat, Gentse Baan (N70), Heistraat, Koutermolenstraat, Vrasenestraat en Kolkstraat.
Social media sharing

van 8 tot 17 augustus: Hofstraat
Op maandag 8 augustus is een aannemer gestart met asfalteringswerken in de Hofstraat. Die duren nog tot en met dinsdag 16 augustus. Deze werken werden eerder al uitgesteld door slechte weersomstandigheden. Op maandag 8 en dinsdag 9 augustus komt het fietspad aan bod, aan de kant van de stadsschouwburg. Voor fietsers is een lokale omleiding voorzien. Dan wordt ook het wegdek van de Hofstraat gefreesd, in twee fases: eerst de rijbaan, daarna de busbaan. De eigenlijke asfalteringswerken starten op donderdag 11 augustus, eerst stadinwaarts, richting Onze-Lieve-Vrouwplein. De parking van het woonzorgcentrum Het Hof en de in- en uitrit van Residentie Baudelo zijn die dag niet bereikbaar. Op vrijdag 12 augustus zijn er asfalteringswerken staduitwaarts, aan de kant van de stadsschouwburg. De rijstrook en de busbaan gaan volledig dicht. De Boonhemstraat en Casinostraat zijn afgesloten aan de Hofstraat. Inkomend verkeer vanaf het Regentieplein moet wegrijden via de Broodstraat. De parking van de stadsschouwburg is niet bereikbaar via de Hofstraat. Bewoners van de Collegestraat kunnen in- en uitrijden via de Grote Markt. 
Op dinsdag 16 en woensdag 17 augustus komt het fietspad aan de kant van WZC Het Hof aan bod. Fietsers moeten aan de overkant van de straat fietsen op het dubbelrichtingfietspad. Op woensdag wordt deze zone geasfalteerd. 

Wegenwerken

11 en 12 augustus: Gentse Baan (N70) 
Na eerder uitstel door slechte weersomstandigheden krijgt de Genste Baan (van huisnummers 30 tot 69) nu een nieuwe toplaag asfalt. De werken vinden plaats op donderdag 11 en vrijdag 12 augustus. Op donderdag wordt er gerwerkt op het deel van de gewestweg in de richting van Beveren. Woningen, opritten en bedrijven aan deze kant van de straat zijn die dag niet bereikbaar. Op vrijdag wordt de andere kant geasfalteerd, in de richting van Lokeren. 
Doorgaand verkeer blijft mogelijk over twee versmalde rijstroken. Fietsers komen op de rijbaan. De maximum snelheid bedraagt 30 km/u. In de werfzone geldt parkeerverbod. Ook afvalophaling kan zoals gewoonlijk doorgaan. Opgelet: het gedeelte van de Botermelkstraat tussen de N70 en de N41 zal door de werken onbereikbaar zijn op vrijdag 12 augustus. 

van 17 tot 22 augustus: Heistraat 
Van woensdag 17 tot maandag 22 augustus vinden er asfalteringswerken plaats in de Heistraat, tussen de Plezantstraat en de Bremstraat. Tijdens het frezen op woensdag en donderdag is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Bestemmingsverkeer is dan wel mogelijk. Ook op vrijdag is er geen doorgaand verkeer mogelijk tijdens het asfalteren van 6.30 tot 20 uur. In het weekend is de straat opnieuw toegankelijk. Fietsers en voetgangers kunnen altijd langs de werken via het voetpad. De fietssnelweg F411 blijft gedurende de volledige werken bereikbaar. De Dillaertwijk blijft bereikbaar via de Kleibeekstraat. De paaltjes worden daar tijdens de werken tijdelijk weggenomen.   

van 19 tot 22 augustus: Koutermolenstraat 
In de Koutermolenstraat vernieuwt een aannemer het wegdek aan het kruispunt met de fietssnelweg F4. De werken vinden plaats van vrijdag 19 tot en met maandag 22 augustus. Tijdens de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk. Voertuigen moeten rondrijden. Fietsers kunnen met de fiets aan de hand rond de werken stappen. Op maandag 22 augustus is er nog lokale hinder mogelijk, maar kan het verkeer weer door de Koutermolenstraat. 

21 en 22 augustus: Vrasenestraat en Kolkstraat 
Op zondag 21 en maandag 22 augustus vinden enkele herstellingen plaats aan de twee verkeersplateaus ter hoogte van de Vrasenestraat 41 en ter hoogte van het kruispunt Vrasenestraat-Kolkstraat. Op zondag worden de plateaus gefreesd en geasfalteerd waardoor er geen doorgaand verkeer mogelijk is. De Kolkstraat is die dag bereikbaar via de Kromstraat of Portugesestraat. De Vrasenestraat (van huisnummers 40 tot 56) is die dag enkel te voet of met de fiets bereikbaar. Op maandag worden markeringen aangebracht, waardoor ook plaatselijke hinder mogelijk is. Er loopt een lokale omleiding voor deze werken via de Kriekelaarstraat, de Vlasbloemstraat en de Nieuwkerkenstraat.  

Werken
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen