Voorleestoer 2023

Tiende Voorleestoer in Sint-Niklaas: 1.600 scholieren ontdekken 52 auteurs en illustratoren op 54 locaties

Op maandag 15 mei vindt al voor de tiende keer de Voorleestoer plaats in Sint-Niklaas. Liefst 52 auteurs en illustratoren vertellen over hun werk en passie, op 54 verrassende en unieke locaties in de stad, van winkels, horecazaken en stadsgebouwen tot musea en kerken. Ze serveren hun mooiste woorden en beelden aan zo'n 1.600 scholieren.
Social media sharing

Veertienjarigen onderdompelen in de wondere wereld van auteurs en illustratoren en hen zo aansteken met het leesvirus, dat is en blijft het doel van de Voorleestoer. Geen saaie lezingen, maar stuk voor stuk interessante schrijvers en illustratoren die begeesterd vertellen over hun werk. Ook ‘niet-boekenwurmen’ hangen gegarandeerd aan de lippen van de crème de la crème van de Vlaamse jeugdauteurs en -illustratoren. 

Vera Van Renterghem, Frank Pollet, Rob Baetens, Karen Dierickx, Tom De Cock, maar ook Gitte Vancoillie, Jurgen Walschot: het zijn maar enkele van de schrijvers en illustratoren die deelnemen aan de Voorleestoer. En ook dit jaar zijn er tot de verbeelding sprekende locaties om de auteurs en de scholieren samen te brengen. Zo zullen er lezingen plaatsvinden in het nieuwe stadsarchief, atelier Benny Luyckx, het Binnenwerk, de Sint-Nicolaaskerk, Mos&Mok,... 
Op niet minder dan 54 locaties worden auteurs én groepen jongeren verwelkomd. 

De Voorleestoer wordt georganiseerd door de Bib van Sint-Niklaas en scholengemeenschap WIJS!, met de steun van heel wat partners, sponsors en vrijwilligers. 

Als bijlage vind je een uitgebreide toelichting én alle praktische informatie. 

► Info: www.voorleestoer.be 

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen