studenten op de luchthaven

Twee studenten Sint-Carolus Instituut op stage naar partnerstad Al-Hoceima.

Op zaterdag 8 september 2018 vertrokken studenten Cansu De Kegel en Amber Van den Berghe uit de opleiding ziekenhuisverpleegkunde van het Technisch Instituut Sint-Carolus uit Sint-Niklaas op uitwisseling naar partnerstad Al-Hoceima in Marokko.
Social media sharing

De twee studenten gaan er aan de slag in het Mohammed V ziekenhuis samen met de studenten van  het ISPITS (Instituts Supérieurs des Professions Infirmières et Techniques de Santé) waar ze technieken zullen uitwisselen en mee zullen draaien in het ziekenhuis met hun Marokkaanse medestudenten. Deze uitwisseling kwam tot stand naar aanleiding van de contacten die werden gelegd tijdens een missie in april 2017 waar de burgemeester samen met een delegatie van acht belanghebbenden onderzocht of er partnerschappen mogelijk waren op het niveau van gezondheidszorg en onderwijs.

De meerderheid van de Marokkaanse gemeenschap in Sint-Niklaas is afkomstig uit de regio van Al-Hoceima. In 2004 werd deze stad getroffen door een zware aardbeving. Tal van Sint-Niklase organisaties hebben toen acties ondernomen om de inwoners van Al-Hoceima te helpen na deze ramp. Het stadsbestuur heeft toen ook een budget vrijgemaakt voor noodhulp aan de getroffen personen. Gezien de band tussen beide steden is het idee ontstaan om verdere mogelijkheden tot samenwerking te onderzoeken, zo werden in 2009 Sint-Niklaas en Al-Hoceima officieel partnersteden. De steden nemen de rol op van regisseur waarbij ze de samenwerking tussen alle actoren coördineren.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen