De Klavers in Belsele

Uitbreiding parking verbetert onthaal op vernieuwde site De Klavers

Deze week gaan de werken van start voor de uitbreiding van de parking van sport- en jeugdsite De Klavers in Belsele. Dat zal een forse verbetering zijn voor het onthaal op de site, met veiligere verkeersstromen en een duidelijk antwoord op de parkeerdruk.
Social media sharing

Sport- en jeugdsite De Klavers is een ankerpunt in Belsele. De voorbije jaren investeerde de stad er in de uitbreiding van basisschool Gavertje Vier en de buitenschoolse opvang. Daarnaast bouwden jeugdhuis De Galjaar, KLJ Belsele en Ritmica er met steun van de stad samen een nieuwe uitvalsbasis. De invulling van het speelterrein achter De Klavers komt nog aan bod, in overleg met de buurt en de gebruikers. En nu krijgt ook de parking al de gewenste uitbreiding.

Uitbreiding parking 
De parking heeft een gecombineerd gebruik, enerzijds als bezoekersparking tijdens sportevenementen en anderzijds als locatie voor ouders die hun kinderen afzetten aan de school. Vooral tijdens de sportevenementen is de parkeerdruk groot. De uitbreiding van de parking komt links ten opzichte van de huidige parking. Er zullen 23 wagens kunnen parkeren, en er worden twee bijkomende parkeerplaatsen voorbehouden voor rolstoelgebruikers. Ook voor fietsers wordt er extra ruimte voorzien om fietsen te stallen. 

De parking wordt ontsloten via een inrit aan de kant van Gavertje Vier en een uitrit aan de linkerzijde van het perceel. Er wordt een aparte toegang voorzien voor fietsers, zodat verkeersstromen maximaal gescheiden blijven. De parkeerplaatsen worden aangelegd in een grasbetontegel met lijnmotief, en alle verhardingen (zowel de rijweg als de parkeerplaatsen) worden uitgevoerd in waterdoorlatende materialen. 

De omgevingswerken voor de aanleg van de parking starten midden april en zullen duren tot de zomer van 2023. De stad investeert 187.000 EUR (excl btw) in de uitbreiding van de parking. 

Opwaardering deelgemeenten
De stad maakt werk van de verfraaiing van de deelgemeenten.
Samen met de inwoners en de dorpsraden heeft de stad de laatste jaren al heel wat maatregelen en infrastructuurwerken uitgevoerd dietegelijk de eigenheid in stand houden en de schakel vormen naar de toekomstige ontwikkeling. InBelseleligt deze bestuursperiode de klemtoon op de omgeving van De Klavers en de Kouter.  

De Klavers
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen