Roel Vaneyghen en Klaas Lannoy van Urban Hunt

Urban Hunt: uniek stadsspel gaat van start in Sint-Niklaas

Met een nieuw, digitaal stadsspel over en in Sint-Niklaas zet ontwikkelaar Urban Hunt de Wase hoofdstad op een originele manier in de kijker. Dit bijzondere stadsspel laat teams tegen elkaar strijden, met creatieve opdrachten gelinkt aan de stad waarin ze spelen. Op die manier ontdekken deelnemers Sint-Niklaas spelenderwijs op een leuke, spannende en interactieve manier.
Social media sharing

Een uitdagende wedstrijd in teamverband en meteen ook de stad ontdekken? Dat kan voortaan met Urban Hunt in Sint-Niklaas. Het spel maakt gebruik van een innovatieve webapplicatie, gebouwd door de oprichters Klaas Lannoy en Roel Vaneyghen. Een eerste versie van Urban Hunt werd in het najaar van 2018 in Gent en Ieper gelanceerd. Roel en Klaas maakten van de coronaluwte gebruik om het spel volledig te vernieuwen. Hiervoor baseerden ze zich op hun ervaring met de eerste versie van Urban Hunt, interviews met spelers, wetenschappelijk onderzoek rond speltechnische concepten en heel wat testsessies.

Het resultaat is een uitdagend spel, boordevol historische en bijzondere weetjes, dronebeelden, mysterieuze geluidsfragmenten, tekeningen van historische figuren en Zuid-Afrikaanse instructies om het allemaal nog spannender te maken. Samen met je teamgenoten bedenk je een strategie om geheimen te ontdekken, cryptische hints te kraken en andere teams een hak te zetten. De competitie tussen de teams wordt aangewakkerd door een live scorebord en statistieken na afloop.

“Absolute aanrader”
Gebruikers zijn heel enthousiast over deze uitdagende activiteit, die je samen met vrienden, familie, collega's of klasgenoten kan beleven. "We hadden er een geweldige teambuilding mee. En zelfs al ben je van deze stad, toch leer je nieuwe dingen kennen. Het is een beetje als een 'escape room', maar dan in heel de binnenstad. Een absolute aanrader!", klinkt het.

Urban Hunt kan intussen worden gespeeld in meer dan een dozijn Vlaamse steden, waaronder nu ook Sint-Niklaas. Het is geschikt voor verschillende doelgroepen, van vriendengroepen en bedrijven tot scholen en gezinnen. Het kan rustig of intensief gespeeld worden, in kleine of iets grotere teams, vanaf 2 tot liefst 150 spelers. Voor scholen en jeugdverenigingen zijn er speciale tarieven. Het spel duurt ongeveer twee uur, met 5 minuten uitleg, 95 minuten spel en 15 minuten napraten.

Info: www.urbanhunt.be

Urban Hunt
Urban Hunt
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen