't Bau-huis

Vaccinatiecentrum ’t Bau-huis maakt zich klaar voor ‘de laatste prik’

Vaccinatiecentrum ’t Bau-huis startte in maart 2021 op als vaccinatiecentrum voor de inwoners van Sint-Niklaas en Temse. Bijna 150.000 prikken met het coronavaccin later, maakt het vaccinatiecentrum zich klaar voor ‘de laatste prik’ op 1 oktober.
Social media sharing

De vaccinatiecijfers voor Sint-Niklaas zijn heel mooi. Eind augustus zien we dat al 94,30% van de 65-plussers en 87,69% van de 18-plussers in onze stad volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Ook bij de leeftijdsgroepen van 12-15 jaar en 16-17 jaar zien we al een goede vaccinatiegraad van respectievelijk 71,78% en 79,34%. De vaccinatiegraad over de totale bevolking van onze stad (inclusief kleine kinderen) is eind augustus al 76,59%. 60.781 inwoners van Sint-Niklaas kregen in de afgelopen maanden in het vaccinatiecentrum hun vaccins.* Het vaccinatiecentrum zet in de laatste maand dat het open is alles op alles om deze cijfers nog omhoog te trekken.

Het vaccinatiecentrum kon al die tijd rekenen op de deskundige en toegewijde medewerking van honderden medewerkers en vrijwilligers. Het stadsbestuur wil al deze mensen uitdrukkelijk bedanken voor hun inzet.

Inwoners van Sint-Niklaas en Temse die nog geen vaccin tegen het coronavirus kregen of die nog een tweede prik moeten inplannen, kunnen zich nog aanmelden bij het vaccinatiecentrum om een afspraak in te boeken. Dat kan via 03 760 90 10 of vaccinatiecentrum@sint-niklaas.be. De allerlaatste prik tegen het coronavirus wordt gegeven in het vaccinatiecentrum op vrijdag 1 oktober. Daarna sluit het vaccinatiecentrum de deuren.

De Vlaamse overheid werkt een systeem uit voor de verdere opvolging van coronavaccins voor onder andere 2de kansers, 3de prikken en jongeren die net 12 jaar zijn geworden, na de sluiting van de vaccinatiecentra. Meer informatie hierover volgt.

*Alle cijfers in dit persbericht dateren van 30 augustus 2021. De meest recente vaccinatiecijfers kan je steeds terugvinden via https://www.laatjevaccineren.be/vaccinatieteller-cijfers-per-gemeente.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen