Rap op Stap+

Vakanties op maat voor personen met een beperking bij Rap op Stap+

Het reis- en vakantiebureau Rap op Stap in het welzijnshuis van Sint-Niklaas kreeg van de provincie Oost-Vlaanderen een plusteken en mag zich nu Rap op Stap+ noemen. Naast de goedkopere uitstappen voor mensen met een beperkt budget, scherpte Rap op Stap+ in Sint-Niklaas zijn aanbod aan met vakanties op maat voor mensen met een beperking, waarbij in alle aspecten rekening wordt gehouden met hun zwakkere mobiliteit of andere fysieke of verstandelijke beperkingen.
Social media sharing

Rap op Stap is nu Rap op Stap+

Voor mensen met een beperking is zorgeloos reizen, op vakantie gaan of zelfs een korte toeristische uitstap doen vaak een hele zoektocht, zowel wat betreft toegankelijkheid als voor andere fysieke, visuele, auditieve of verstandelijke beperkingen. Het aanbod aan toegankelijke daguitstappen, vakantieplaatsen en evenementen op hun maat is verspreid en de informatie is niet altijd eenvoudig te vinden.

Het Rap op Stap+ kantoor in Sint-Niklaas heeft al die informatie over aangepaste toeristische uitstappen en vakanties nu gebundeld, niet enkel voor trips, maar ook voor sport- en cultuuractiviteiten. In het Rap op Stap+ kantoor in het welzijnshuis in Sint-Niklaas kunnen mensen met een beperking uit dat scala nu makkelijker een vakantie of uitstap kiezen en meteen boeken.

Tegelijk zorgt het Rap op Stap+ kantoor ervoor dat ook andere drempels worden weggenomen die mensen met een beperking verhinderen om er op uit te trekken of te genieten van een vakantie, zoals onder meer het regelen van aangepast vervoer of het zorgen voor ondersteuning en medische zorg als dat nodig is.

De medewerkers die Rap op Stap+ in Sint-Niklaas vrijwillig uitbaten, volgden hiervoor een opleiding. Ze werken overigens niet enkel de drempels weg om zonder zorgen op vakantie te gaan maar houden ook rekening met het beschikbaar budget. Daarmee blijven ze ook nog steeds trouw aan het basisopzet van een laagdrempelige reiskantoor voor personen en gezinnen die het met minder moeten doen.

De doelgericht aanpak met een aanbod aan vakanties voor mensen met een beperking werd financieel ondersteund door Toerisme Vlaanderen -Iedereen Verdient Vakantie in samenwerking met vzw Oranje, vzw Kompas en Toerisme Oost-Vlaanderen.

De provincie Oost-Vlaanderen telt het grootste aantal Rap op Stap-kantoren van alle provincies, waarvan er samen met Sint-Niklaas nog 16 anderen nu het plus teken kregen. Dat is te danken aan de financiële, promotionele en inhoudelijke ondersteuning die het provinciebestuur en Toerisme Oost-Vlaanderen bieden.

Meer info

Rap op Stap+, Welzijnshuis, Abingdonstraat 99, Sint-Niklaas

Open:  Dinsdag van 15 tot 18 uur, woensdag van 9 tot 12 uur, donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen