2 jongens in fontein

Veel doen in Sint-Niklaas met weinig geld

De nieuwe budgetgids is uit. Het is een handig overzicht met tientallen mogelijkheden om in Sint-Niklaas verstandig om te springen met je budget. De gids is verkrijgbaar in de voornaamste stadsgebouwen. Een gratis exemplaar aanvragen kan ook via communicatie@sint-niklaas.be en tel. 03 778 30 00.
Social media sharing

Een stad voor iedereen

Een stad als Sint-Niklaas heeft heel wat te bieden. Mooie winkels, gezellige cafés en restaurants, tal van sportactiviteiten, een rijk concertleven, bloeiend kunstonderwijs, degelijk openbaar vervoer, uitgebouwde gezondheidszorg, sociale voorzieningen, begeleiding naar werk, diverse woonvormen…

Als je een klein budget hebt, is het niet altijd eenvoudig om volop aan dat stadsleven deel te nemen. Je moet voortdurend keuzes maken omwille van de centen. Dan is het belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat.

 

Budgetgids 2021-2022

De budgetgids bundelt tientallen initiatieven om mensen met weinig geld te ondersteunen en te begeleiden. Of het nu gaat over voeding, kleding, wonen, werken, leren, ontmoeting, vervoer, vrije tijd … altijd zijn er mogelijkheden in onze stad voor mensen die verstandig willen omspringen met hun budget.

De nieuwe budgetgids kreeg een grondige update. Zo wordt een volledig hoofdstuk gewijd aan ‘Digitaal mee’, waarin onder meer de digipunten aan bod komen. De medewerkers van de digipunten, in de bib, het welzijnshuis, De Variant en Den Azalee, maken iedereen gratis wegwijs met de computer en het internet.

 

Praktisch

De nieuwe budgetgids is een initiatief van Polsslag in samenwerking met het stadsbestuur en is verkrijgbaar in de voornaamste stadsgebouwen. Een gratis exemplaar aanvragen kan ook via communicatie@sint-niklaas.be en tel. 03 778 30 00.

Je vindt de digitale versie van de budgetgids in bijlage.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen